توسعه و معماری پایدا ر با استفاده از رویکرد معما ری سنتی در اقلیم گرم و خشک ا یران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF09_293
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی مصطفوی

کارشناس ارشد معماری داخلی ، دانشگاه پارس ،تهران، ایران

فاطمه رضائی علی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری ، دانشگاه بین الملل ی امام خمینی (ره)، قزوین ، ایران

چکیده

امروزه با بی توجهی به ساختارهای موجود در معماری سنتی ایران ، بحران های زیست محیطی متعددی گریبان گیر شهرها شده است. با بررسی اقلیم گرم و خشک ایران که نشان دهنده پشتوانه پربار جنبه های گوناگون پایداری است میتوان با استفاده از این ویژگیها و اصول در کنار بهره گیری از مزایای تکنولوژیکی طراحی محیط مسکونی فرصتی را فراهم نمود ، تا معماری سنتی در جهت تطبیق و تلفیق با شرایط زمانی در راستای احیا و توسعه معماری پایدار قدم بردارد. با پیچیده تر شدن زندگی و مناسبات فردی انسان عصر مدرنیته ، در کنار نیازمندی های وی، سبب دخالت های او در طبیعت شده، که این امر موجب دگرگونی های بسیاری در طبیعت شده است. همچنین موجب هشدارهای جدی در دهه شصت میلادی گردید. کمبود آب قابل شرب، گرم شدن زمین، افزایش آلودگی وضربات روحی به انسان ها، از جمله هشدارهای مهم در جهت تداوم و پایداری سلامت زندگی بشری است. توسعه پایدار جنبه های مختلفی را در بر می گیرد. با جستجو درباره ی معضلات پیش روی انسان و راه حل آنها در طراحی و توسعه شهری و معماری پایدار، نقش طبیعت هرچه بیشتر هویدا می گردد. این پژوهش تلاش دارد که معماری سنتی و بومی را به معماری قابل تطبیق پایدار تبدیل کند، و اصولی از معماری سنتی که با مولفه های معماری پایدار مطابقت دارد را در سوی تعیین شیوه های بازنده سازی و به کارگیری آن ها تهیه ش ود . از طرفی معماری پایدار که در سازه های سنتی ایران وجود دارد، با شاخصه هایی چون عوامل اقتصادی اقلیمی ، فرهنگی - اجتماعی در هم آمیخته شده است که خود هویت و فرهنگ شهری را تعیین میکند. با گذر زمان به علت مشکلات اجتماعی وطرد شدن جوامع از ارزش ها ، اصول دیگری چون عدم توجه به عوامل زیست محیطی حاکم شده اند، که معضلات کنونی معماری و شهرسازی را به دنبال داشته اند .

کلیدواژه ها

معماری پایدار، معماری سنتی، معماری پایدار، اقلیم گرم و خشک، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.