بررسی رابطه توسعه نیافتگی و تروریسم پس از انقلاب با تاکید بر ضرورت تقسیم استان سیستان و بلوچستان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: NICONF09_247
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 318
نویسندگان
دانشجوی دکتری جغرافیا وبرنامه ریزی روستایی دانشگاه پیام نور،تهران،ایران
دانشجوی دکتری اگرواکولوژی دانشگاه زابل ، زابل ،ایران
دانشجوی دکتری علوم سیاسی دانشگاه آزاد،اصفهان ،ایران
کارشناسی ارشد زبان وادبیات فارسی دانشگاه زابل
چکیده
امنیت یک نیاز اولیه، اساسی و هدفی متعالی برای زندگی اجتماعی است. چرا که تقریبا دستیابی به سایر اهداف ملی و بین المللی همانند توسعه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی) قدرت، اقتدار، ثبات، مشروعیت و ... به نوعی در گرو حصول امنیت ملی است. . استان سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و دوری از هسته مرکزی ایران و عامل جدا کننده آن که کویر لوت می باشد . بنابراین تقسیم استان یک ضرورت استراتژیک بوده که نتیجه قهری آن کم کردن فاصله های مکانی و اقتصادی، اجتماعی در نواحی شهری و روستایی خواهد بود، در عین حال راه برون رفت از تله مرکز - پیرامون و لاجرم توسعه ضرایب امنیتی و دور شدن از سیاست های جزیره ای و شکل گیری رویکرد فرابخشی برای توسعه پایدار سیستان و بلوچستان می باشد، که این مهم ره آورد تقسیمات کشوری جدید در منطقه خواهد بود تروریسم هر چند همواره به عنوان عامل تهدید کننده امنیت ملی کشورها مطرح بوده اما در دنیای امروز تحت تاثیر تحولات جهانی شدن دچار تحول و تغییرات بسیاری شده است. مسایل توسعه نیافتگی در این استان نبود اشتغال فقر بیسوادی و... از جمله عواملی هستند که به تروریسم در این استان دامن میزنند.بنا به اهمیت و به چشم آمدن توسعه نیافتگی در این استان وجامعیت این مفهوم در بر گرفتن سایر عوامل ما را بر آن داشت تا به این مساله و ارتباط آن با تروریسم در استان سیستان و بلوچستان بپردازیم. لذا حفظ وضع موجود ، عامل مهمی در عقب ماندگی شهرهای سیستان و بلوچستان نسبت به شهرهای استان های مجاور شده است با توجه کاهش حوزه خدمات شهری و روستایی در تقسیم بندی رسیدگی و ارانه خدمات و عدالت اجتماعی و برقرار می شود، در بعد فرهنگ محدود به یک حوزه یاسرزمین نیست و نباید امنیت و فرهنگ را در مقابل توسعه اقتصادی قرار داد، اگر در حوزه اقتصادی ضعیف باشیم به تبع فقر، بزهکاری، قاچاق افزایش می یابد و امنیت کاهش می یابد، در حوزه امنیت و حوزه تحت فرماندهی با کاهش بعد مسافت دوچندان می شود. معظل ورود افغانه بدون مشخصات شناسایی از مرز سراوان خودسبب هنجارهای خشن اجتماعی و عملیات جاسوسی و گسترده نظامی شده است. تقسیم استان سبب کنترل بیشتر مرز، کاهش معضلات اقتصادی، کاهش تحرکات گروه های خود مختار و در نهایت توسعه استان می شودکلیدواژه ها
تروریسم، استان سیستان و بلوچستان، توسعه و توسعه نیافتگی، امنیت ملیمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.