بررسی ساختارها و میزان اثربخشی برنامه ابتکارات جامعه محور (CBI) در شهرستان خمین
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH13_168
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2014
نویسندگان
کارشناس ارشد بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اراک
دانشیار گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان خمین
چکیده
ابتکارات جامعه محور (CBI) ، برنامه های شهر سالم (HCP) ، روستای سالم (HVP) ، نیازهای اساسی توسعه (BDN) و توانمند سازی زنان را شامل می شود. هدف CBI دستیابی به کیفیت بهتر زندگی از طریق توسعه کامل اقتصادی - اجتماعی است. جمهوری اسلامی ایران از سال 1378 برنامه روستای سالم را آغاز کرد و آن را با برنامه شهر سالم ادغام نمود. روش کار: در این مطالعه که از نوع توصیفی - مقطعی می باشد سعی شده است خلاصه ای از اقدامات انجام گرفته در خصوص چگونگی تصویب ، تشکیل ساختارها و اجرای برنامه و همچنین میزان اثر بخشی برنامه در شهرستان خمین ، آورده شود. پس از تصویب اجرای برنامه در شهرستان خمین در سال 82 و تشکیل ساختارها ، در مرحله اول فرم های نظر سنجی در 8 مرحله متفاوت برای 7000 شهروند تکمیل گردید ، و 20 مورد از بیشترین مشکلات عنوان شده الویت بندی شدند، که بر این اساس 10 کمیته فرعی - تخصصی تسکیل گردید ، همچنین اجرای برنامه BDN در سه روستای منتخب شهرستان در سال 84 اغاز گردید. نتایج : نتایج مطالعه بیانگر اثر بخشی اجرای برنامه ابتکارات جامعه محور در غالب جلب نظرات و مشارکت مردمی ؛ تشکیل کار گروه های کار آمد ، افزایش همکاریهای بین بخشی ، توانمند سازی جامعه ، رفع مشکلات موجود ، تشکیل صندوق های وام و ... دارد. که به عنوان نمونه در این راستا می توان به تشکیل 10 کار گروه تخصصی ، کمیته های توسعه محلی ، کمیته های سلامت زنان و جوانان و صندوق های وام روستاها ، تشکیل 129 مورد جلسه کاری ، تویب 1178 مورد مصوبه در جلسات ، عضویت و شرکت 164 نفر در جلسات ، تصویب و اجرای به ترتیب 101 و 49 پروژه در سطح شهر و روستا که 73 و 35 مورد از آنها به اتمام رسیده و 28 و 14 مورد آنها در حال اجرا می باشند.کلیدواژه ها
اثر بخشی ، شهر سالم ، روستای سالم ، اقدامات جامعه محور ، شهرستان خمینمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.