امکانسنجی ایجاد پیاده راه شهرداری حدفاصل میدان قدس و تجریش

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF09_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه جلیلی صدرآباد

استادیار گروه شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

محدثه آجورلو

دانش آموخته کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

با توجه به گسترش روز افزون شهرها و وابستگی شهروندان به اتومبیل و وسایل نقلیه موتوری در سطح شهرها، تسلط اتومبیل بر سواره روز به روز بیشتر می گردد و شهرها برای جای دادن اتومبیل های بیشتر گسترش می یابند که به تبع آن نقش پیاده در آن کمرنگ شده و خیابان ها به فضاهای شهری در مقیاس غیر انسانی، غیر ایمن، پر سر و صدا تبدیل گشته اند و خیابان ها بیشتر به تامین دسترسی های سواره می پردازند تا به نیازهای عابرین پیاده پاسخگو باشند. به همین جهت برای پاسخ به این دغدغه ها رویکردهای پیاده مداری و پیاده راه سازی مورد توجه قرار گرفت. ایجاد پیاده راه ها قطعا تاثیرات فراوانی در زندگی، اقتصاد، روابط اجتماعی و اقتصادی، محیط زیست، کالبد، ترافیک و همچنین ایمنی و امنیت افراد پیاده در محدوده خود دارد که سنجش این اثرات پیش از طراحی و برنامه ریزی کامل یک پیاده راه عنوان می کند تا چه میزان این پیاده راه می تواند اثرات مثبت و یا منفی بر جای گذارد تا برای تک تک آنان برنامه ریزی کرده و پروژه به یک طرح موفق بیانجامد. به همین جهت در این مطالعه که یک پژوهش توصیفی و تحلیلی است از طریق اسناد و مطالعات کتابخانه ای و همچنین مشاهده میدانی به بررسی امکانسنجی ایجاد پیاده راه شهرداری در منطقه یک می پردازد و تاثیرات پیاده راه سازی را در شش بعد دسته بندی می نماید و مانند تجربه موفق بازطراحی میدان تایمز استفاده از طرح های آزمایشی و موقتی زمان دار که با صرف هزینه و زمان بسیار کمتر می تواند اثرات پیاده راه شدن خیابان را بسنجد پیشنهاد می نماید.

کلیدواژه ها

پیاده، پیاده راه، اثرات پیاده راه سازی، خیابان، طرح های موقتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.