بررسی آلودگی آب های سطحی ناشی از شیرابه پسماند مطالعه موردی: محل دفن پسماند شهر رشت
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH13_159
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2262
نویسندگان
کارشناس پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی
عضو هیئت علمی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی
کارشناس اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان
چکیده
خطرناک ترین آلاینده محل دفن ، شیرابه ناشی از پسماندها می باشد . شیرابه پسماند پتانسیل بسیاری جهت ایجاد آلودگی اکوسیستم های اطراف و سلامت انسان ها دارد. محل دفن پسماند شهر رشت در کنار یکی از سرشاخه های رودخانه سیاهرود ، به نام رودخانه کچا قرار دارد که با اتصال به ودخانه گوهر رود در منطقه پیربازار ، وارد بخش شرقی تالاب انزلی می شود. این رودخانه بار آلودگی ناشی از شیرابه پسماند را در تالاب انزلی تخلیه می نماید . هدف مطالعه حاضر سنجش آلودگی ناشی از شیرابه در منابع آب سطحی اطراف لندفیل شهر رشت می باشد. روش مطالعه : به منظور بررسی میزان نفوذ شیرابه لندفیل به رودخانه کچا، پارامترهای TP, pH, DO, BOD, COD در دو فصل تابستان و زمستان مورد آنالیز قرار گرفتند. یافته ها : بر اساس نتایج بدست امده ؛ میانگین TP, DO, BOD, COD در رودخانه به ترتیب برابر با 3862/5 و 1326/25 و 0/3 و 6/5 میلی گرم بر لیتر می باشد. همچنین میانگین PH برابر با 7/01 می باشد. بحث و نتیجه گیری : نتایج همچنین بیانگر این مسئله است که مقادیر مشاهده شده در این رودخانه در مقایسه با حد مجاز سازمان حفاظت محیط زیست ، از حد مجاز تعیین شده بسیار بالاتر می باشد . بنابراین پایش کیفیت شیمیایی و بیولوژیکی آبهای سطحی مجاور محل دفن پسماندهای این شهر ضروری به نظر میرسد.کلیدواژه ها
آلودگی ، آبهای سطحی ، شیرابه ، پسماند ، شهر رشتمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.