بررسی تاثیر پارامترهای محیطی بر مورفولوژی کاسپ ها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی صنایع فراساحل
  • کد COI اختصاصی: OICIRAN07_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ذاکری انارک

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران – سازه دریایی، دانشگاه صنعتی شاهرود

امیر جباری خامنه

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی عمران – سازه دریایی، دانشگاه صنعتی شاهرود

احمد رضایی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران – سازه دریایی، دانشگاه تربیت مدرس

مهدی عجمی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

کاسپ های ساحلی پدیده های قوسی شکل با فواصل منظم در ناحیه ی آبشستگی یا سواش می باشند. کاسپ ها به صورت کوتاه مدت شکل خطساحلی را تغییر می دهند اما گاهی موجب فرسایش یا رسوب گذاری خط ساحلی و مشکلات رسوبی برای سازه ها خواهند شد. بنابراین بررسیپارامترهای اثرگذار بر تشکیل و رشد کاسپ ها، می تواند برنامه ریزی برای پروژه ها و مدیریت سواحل را تکمیل نماید. بسیاری از تحقیقات انجامشده در زمینه ی کاسپها آزمایشگاهی یا بررسی های میدانی بوده است که امکان بررسی حساسیت شکل گیری کاسپ نسبت به پارامترهای مختلفدر آنها ممکن نمی باشد. در این پژوهش هدف بررسی حساسیت سنجی پارامترهای اثرگذار بر کاسپها مدنظر قرار گرفته و برای این منظور نرم افزارMIKE ماژول BW برای مدلسازی به کار برده شده همچنین از یک مدل آزمایشگاهی معتبر برای کالیبراسیون مدل سازی استفاده شده و سناریوهاو نتایج تحلیل حساسیت سنجی پارامترهای دخیل در تشکیل و تغییر کاسپ ها ارائه شده است. نتایج نشان می دهد شیب ساحل، پریود موج، ارتفاعموج و تغییرنوع موج از عوامل تاثیرگذار بر تغییرشکل کاسپ ها به شمار می روند. کاهش فرکانس، افزایش پریود، کاهش شیب ساحل و افزایش ارتفاعموج موجب بزرگتر شدن اندازه ی کاسپها و افزایش فواصل بین آنها می شود.

کلیدواژه ها

کاسپ های ساحلی، مایک ۲۱ ، ماژول BW ، تئوری موج لبه ای، تئوری خودتشکیل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.