مقایسه رفتار هیدرودینامیک سکوی نیمه شناور در راستای سرج و هیو در شرایط دریای خزر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی صنایع فراساحل
  • کد COI اختصاصی: OICIRAN07_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا فرد

کارشناس ارشد مهندسی عمران-سازه دریایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات

محمدجواد کتابداری

عضو هییت علمی ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

نیاز روز افزون جامعه امروزی به نفت و مشتقات آن سبب شده است تا انجام عملیات اکتشاف و بهره برداری از حوزه های نفتیی واقع در آب هایعمیق به صورت جدی تر مورد توجه قرار گیرد. در آب های عمیق معمولا استفاده از سکوهای ثابت غیراقتصادی بوده و حتی با افزایش عمیقغیرعملی می گردد. سکوهای نیمه شناور یک نوع سکوی تطبیقی ، با سیستم مهار کتنری است. این نوع سکوها معمولا برای حفاری در آب هایعمیق مورد استفاده قرار می گیرد. حرکات و پاسخ شناور و بارهای وارد بر سازه آن نقش مهمی در عملکرد سکوهای شناور داشته و معمولا حرکاتبیش از حد شناور مانع از عملیات مورد نظر می گردد.در این پژوهش رفتار هیدرودینامیکی یک سکوی نیمه شناور تحت تاثیر امواج منظم با تغییر شرایط دریا از جمله عمق مورد بررسی و مقایسه قرارگرفته است. مدلسازی عددی سکوی نیمه شناور امیرکبیر در شرایط دریای خزر در نرم افزار MOSES با استفاده از روش المان مرزی با در نظرگرفتن اثر جرم افزوده و نیروهای ناشی از تفرق انجام شده است. نتایج تحلیل رفتار سکوی نیمه شناور در عمق های عملیاتی مختلف نشان داد کهتغییر عمق بر روی حرکت Surge سکو تاثیری چندانی نمی گذارد اما در صورتی که موج در راستای مهار سکو باشد، میزان حرکت Heave سازهبه طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

سکوی نیمه شناور، شرایط دریای خزر، نرم افزار MOSES ، حرکات هیو، حرکات سرج

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.