بررسی تاثیر اندازه فانتوم و هسته فرومغناطیس آلیاژ نیکل مس بر میزان گرمای القایی در فرایند گرمادرمانی با استفاده از نرم افزار کامسول مولتیفیزیک
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 230
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEMI-10-4_007
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1401
چکیده مقاله:
از هسته فرومغناطیس نیکل مس به منظور استفاده در فرایند گرمادرمانی به صورت موضعی و برای درمان تومورهای ایجادشده در مناطق عمقی بدن مانند تومورهای مغزی و پروستات استفاده میشود. در تحقیق حاضر، به منظور بررسی پارامترهای موثر بر میزان گرمای قابل تولید در هسته فرومغناطیس و تعیین شرایط بهینه قبل از انجام فرایندهای آزمایشگاهی، از نرم افزار کامسول مولتیفیزیک (Comsol Multyphysics ۵.۴) استفاده شد. مدل مورد مطالعه، از یک هسته فرومغناطیس آلیاژ نیکل مس با ۴/۷۰ - ۶/۲۹ درصد وزنی در دو اندازه متفاوت تشکیل شد که در مرکز فانتوم استوانهای آب با شعاعهای متغیر ۲۰-۶۰ میلی متر قرار گرفته و از روش تحلیل اجزای محدود برای بررسی توزیع دمایی حاصل از القای امواج الکترومغناطیس استفاده شد. پروفایل دمایی ناشی از جای گذاری هسته فرومغناطیس در میدان الکترومغناطیس با فرکانس ۳۵۰-۷۵ کیلوهرتز و شدت میدان مغناطیسی القایی ۲۰۰-۵۰۰ اورستد نشان داد که امکان کنترل دمایی در محل قرارگیری هسته فرومغناطیس، به منظور ایجاد دمای مطلوب در فرایند گرمادرمانی وجود دارد. کاهش شعاع فانتوم، مانند افزایش حجم هسته فرومغناطیس، در نتیجه افزایش میزان میدان القایی در مرکز فانتوم، به افزایش دمای القایی در هسته، با اعمال یک جریان و فرکانس ثابت منجر شد. افزایش فرکانس در میدانی ثابت و همچنین افزایش میدان در فرکانسی ثابت، حاکی از افزایش دمای القایی در هسته بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نجمه میرزابابایی
کارشناسی ارشد، پژوهشکده کاربرد پرتوها، پژوهشگاه علوم وفنون هستهای، تهران، تهران، ایران
الهام محقق پور
استادیار، پژوهشکده کاربرد پرتوها، پژوهشگاه علوم وفنون هستهای، تهران، تهران، ایران
شهاب شیبانی
دانشیار، پژوهشکده کاربرد پرتوها، پژوهشگاه علوم وفنون هستهای، تهران، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :