تحلیل و بررسی تطبیقی حکم امامت فاسق نزد مذاهب اسلامی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه مصباح الفقاهه، دوره: 5، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_MUF-5-6_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن ملکی ابرده

مدرس درس خارج حوزه علمیه خراسان

محمدحسن ربانی بیرجندی

مدرس درس خارج حوزه علمیه خراسان

محمد رستمیان

دانش آموخته سطح ۴ حوزه علمیه خراسان

چکیده

یکی از مهم ترین مناصب اجتماعی مساله امامت در نمازهای جماعت است. مشهور فقها برای امام جماعت شرایطی را بیان کرده اند که عبارتند از : مسلمان بودن، مرد بودن، بالغ بودن، عاقل بودن. اکثرفقها در این شرایط، اتفاق نظر دارند. اما یکی از شرایط اختلافی، مساله فسق امام جماعت است. یعنی شخصی که مرتکب فسق  شود آیا می تواند امام جماعت واقع شود؟ فقها در این مورد اختلاف دارند. فقهای امامیه فاسق نبودن را  اصلی ترین شرط می دانند. اما فقهای عامه، عده ای، به طور مطلق امامت فاسق را ممنوع و برخی دیگر مطلقا جایز می دانند. عده ای دیگر بین فسق قطعی و مشکوک و نیز فسق قابل توجیه و غیر قابل توجیه تفاوت قائل شده اند. دیدگاه و ادله فقها  مورد تحلیل و بررسی تطبیقی قرار خواهد گرفت و به طور کلی این نتیجه حاصل خواهد شد که از منظر نوع فقهای مذاهب اسلامی امامت فساق  صحیح نخواهد بود

کلیدواژه ها

منصب اجتماعی, امام جماعت, فسق, مذاهب اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.