بررسی دیدگاه دانشجویان پزشکی مقاطع کارآموزی، کارورزی و دستیاری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در مورد کاربرد بالینی درس فیزیولوژی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه­ آموزش جندی­ شاپور، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EDJ-12-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس زعیم زاده

عضو هیئت علمی، گروه فارماکولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

ساناز طاهرپور

دانشجوی پزشکی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

کامبیز احمدی انگالی

عضو هیئت علمی، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

سید علی مرد

عضو هیئت علمی، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

چکیده

علیرغم اهمیت علوم پایه به عنوان زیربنای آموزش پزشکی، اغلب دانشجویان نسبت به کاربردی بودن مباحث آن در مراحل بالینی نگرش منفی دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی دیدگاه دانشجویان پزشکی در مقاطع مختلف دانشگاه  علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در مورد کاربرد بالینی درس فیزیولوژی به عنوان یکی از دروس اصلی مقطع علوم پایه طراحی و اجرا گردید. ابزار تحقیق شامل یک پرسشنامه در قالب ۱۶ سوال بود و ۲۷۳ نفر دانشجوی پزشکی شامل ۱۱۷ نفر کارآموز، ۵۳ نفر کارورز و ۱۰۳ نفر دستیار شرکت نمودند. داده های این مطالعه از سال ۱۳۹۴ لغایت ۱۳۹۷ جمع آوری شد .  بر اساس دیدگاه درصد۱/۷۱ شرکت کنندگان در پژوهش حاضر، دروس آموزش داده شده در مقطع علوم پایه در مقاطع بالینی کاربرد دارند و هم چنین درصد۲/۵۸ در دوره علوم پایه از اهمیت بالینی فیزیولوژی بی اطلاع بودند. از نظر درصد۸/۷۸ دانشجویان بیان نکات کلینیکی در دوره علوم پایه می تواند به میزان زیادی روی علاقه به فیزیولوژی و فراخوانی اطلاعات در سال های بالینی تاثیرگذار باشد. کاربرد فیزیولوژی در مقطع فعلی از دیدگاه درصد۷/۴۰ دانشجویان متوسط و از دیدگاه ۴۸درصد آن ها زیاد و خیلی زیاد بود. فیزیولوژی از دیدگاه دانشجویان پزشکی کاربرد بالینی زیادی دارد. دانشجویان مقاطع دستیاری که مدت زمان بیشتری در مقطع بالینی فعالیت داشته اند بیش از مقاطع کارورزی و کارآموزی بر کاربرد بالینی فیزیولوژی تاکید داشتند. بنابراین هرچه میزان فعالیت دانشجویان پزشکی در عرصه بالینی افزایش می یابد، بر آگاهی از میزان کاربردی بودن فیزیولوژی در بالین می افزاید.

کلیدواژه ها

فیزیولوژی, کاربرد بالینی, نگرش دانشجویان پزشکی, اهواز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.