بررسی تاثیر سطح سواد اطلاعاتی بر عملکرد دانش آموزان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی علمی پژوهشی روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: CPESCONF09_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 294
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین مرحمتی سیس

۱- آموزگار ابتدایی اداره آموزش و پرورش شهرستان شبستر

حکیمه امیرفرجی قره موسی

۲- کارشناسی جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

اعظم نجف زاده نانساء

۳- آموزگار ابتدایی اداره آموزش و پرورش شهرستان عجب شیر

زهرا بهرامی

۴- آموزگار ابتدایی اداره آموزش و پرورش شهرستان ملکان

معصومه امیرفرجی قره موسی

۵- آموزگار ابتدایی اداره آموزش و پرورش میاندوآب

چکیده

با ظهور تحولات جدید در عصر حاضر لازم است توانمندی ها و سواد، متناسب با آن تحولات جدید ظهور نماید .تنها در اینصورت است که انسان می تواند به نیاز های علمی و اساسی خود پاسخ بدهد.در گذشته سواد به معنای این بود که افراد در خواندن و نگارش و گویش به زبان انگلیسی و همچنین توانایی محاسبه و حل مسئله در حد تبحر لازم برای پیشبرد کارها و حضور در جامعه و در نهایت رسیدن به اهداف و افزایش سطح معلومات را شامل می شد. اما امروزه سواد تغییر کرده است و در جامعه صنعتی قرن بیست و یکم برخورداری از این سطح سواد جوابگوی نیازهای بشر برای ایجاد زندگی بهتر نیست. بی سوادی امروزه در عدم استفاده از امکاناتی است که زمینه دسترسی ساده تر و سریع تر و گسترده تر به اطلاعات را فراهم می سازد. امروزه مفهوم سواد هر دو نوع سواد رایانه و سواد اطلاعاتی را شامل می شود. افراد با سواد اطلاعاتی مصرف کنندگان درست اطلاعات هستند و به متفکران انتقادی و یادگیرندگان ماهر تبدیل می شوند. و اطلاعات را به صورت موثر می توانند استفاده کنند. و از آنها برای برقراری اطلاعات و ارتباطات و کسب اطلاعات بالا بپردازند. دانش آموزان ستون های اصلی امر تعلیم و تربیت هر لحظه به دنبال کسب اطلاعات بیشتر هستند؛ و برای این منظور باید توانایی استفاده از اطلاعات و فناوری های نوین و هوشمند را داشته باشند. با توجه به اهمیت موضوع هدف از پژوهش حاضر بررسی سطح سواد اطلاعاتی دانش آموزان است .روش مطالعه در این پژوهش به صورت کتابخانه ای( مروری)بوده . برای این منظور از تحقیقات و مقاله های چاپ شده در این زمینه و همچنین مطالب دیجیتالی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

سواد، سواد اطلاعاتی، سواد فناوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.