بررسی کیفیت میکروبیولوژیکی و کلرزنی آب آشامیدنی شهر زنجان در سال ۱۳۸۸

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH13_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 926
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران محمدیان

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط ، دانشکده بهداشت زنجان

ناصر افشاری

کارشناس مسئول مرکز بهداشت استان زنجان

جلیل نصیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط ، دانشکده بهداشت زنجان

مهدی ورقایی

کارشناس مرکز بهداشت استان زنجان

زینب فرهنگی

کارشناسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی زنجان

چکیده

بهداشت جامعه بدون دستیابی به آب آشامیدنی سالم میسر نمی باشد . با توجه به اینکه انواع بیماری ها می توانند باعث آلودگی از طریق آب شوند ، بنابراین برای پیشگیری از انتقال این بیماریها معمول است که طی مراحل تولید تا مصرف ، آب را تحت پایش قرار دهند . از این رو به منظور بررسی کیفیت میکروبی آب آشامیدنی شهر زنجان این مطالعه در سال ۱۳۸۸ صورت گرفت. روش بررسی : در این مطالعه ، مطابق رهنمودهای WHO و با روش های توصیه شده علمی از شبکه توزیع آب در سطح شهر نمونه برداری و نمونه ها به روش آزمایش استاندارد تخمیر ۹ لوله ای برای گروه کلیفرم ها مورد آزمایش قرار گرفتند . برای بررسی کلر باقیمانده از روش DPD استفاده شد. یافته ها : نتایج به دست آمده نشان داد که ۹۷/۵ % نمونه ها در مرحله تاییدی و ۹۹/۳۲ ، آنها در مرحله کلیفرم گرماپای بدون هیچ گونه آلودگی بوده اند . همچنین میزان کلر آزاد باقی مانده آب در ۱۳/۸ % موارد مطلوب ، ۷۴/۲ % نامطلوب و در ۱۲% نیز صفر بوده است و مقادیر کدورت و pH ، مطابق استاندارد و به ترتیب کمتر از یک نفلومتری و در گستره ۶ تا ۸ بوده است. نتیجه گیری : کیفیت میکروبی آب آشامیدنی در شهر زنجان دارای شرایط مطلوب بود. اما مشاهده کلیفرم گرماپای حتی در مقدار کم ، و نوسان زیاد وضعیت کلر باقیمانده آب ، نیاز به توجه بیشتر برای نظارت بهتر و برنامه ریزی منظم در تعمیر ، نگه داری و سرویس به موقع تاسیسات کلر زنی دارد.

کلیدواژه ها

آب آشامیدنی ، کیفیت میکروبی ، کلیفرم ها ، کلر آزاد باقی مانده ، زنجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.