بررسی وضعیت تصفیه طبیعی فاضلاب توسط آب بندان (Wetland) مرزون آباد
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH13_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1232
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل و دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت مح
کارشناس علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی بابل
دانشیار گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مازندرا ن
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
چکیده
سابقه و هدف: تخلیه فاضلابهای به داخل منابع آبی منجر به کاهش کیفیت آنها می گردد. محققین در تلاشند تا راه حل هایی ارزانتر و سازگار تر با محیط زیست برای حذف آلاینده ها از آبهای طبیعی بیابند . یکی از مناسبترین روشها برای این منظور ، ساختارهای تالابی می باشد . در این پژوهش توان خودپالایی تالاب مرزون آباد مورد ارزیابی قرار گرفته است. مواد و روشها : در این مطالعه تحلیلی ، در کل 12 نمونه بصورت مرکب از آب تالاب در دو فصل کم باران و پر باران نمونه برداری شد. نمونه ها از نظر نوع و تعداد با کتریها و پارامترهای فیزیکی و شیمیایی مانند درجه حرارت ، کدورت ، نیترات ، آمونیاک ، فسفات BOD , COD , EC , PH مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج با استفاده از نرم افزار آماری SPSS تحلیل گردید. یافته ها : میانگین مقادیر بدست آمده در ورودیها 27/4 = BOD5 و 17/4 = COD و کدروت = 317 و نیترات = 11/2 و آمونیاک = 0/9 و فسفات = 0/61 میلی گرم در لیتر بوده و در خروجیها 16/3 = BOD5 و 10/4= COD و کدورت = 8/7 و نیترات = 2/9 ، آمونیاک = 0/27 و فسفات = 0/5 میلی گرم در لیتر است. نتیجه گیری : در این مطالعه مشاهده گردید، پارامترهای شیمیایی و تعداد باکتریها در خروجی تالاب کاهش قابل توجهی داشته اند که نشان دهنده توانایی پالایش آب و فاضلاب توسط تالاب مورد تحقیق می باشد.کلیدواژه ها
فاضلاب ، خودپالایی ، آب بندان ، تصفیه طبیعیمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.