توسعه گردشگری سلامت ایران با رویکرد کارآفرینی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی تحقیقات میان رشته ای در مدیریت و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: IRCMHS04_096
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1011
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی گردشگری،دانشگاه پیام نور قشم
کارشناسی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
کارشناسی ارشد مدیریت بازاریابی،دانشگاه آزاد اسلامی بابل
چکیده
گردشگر سلامت کسی است که برای استفاده از خدمات پزشکی و درمانی و یا استفاده از منابع درمانی طبیعی و گاهی سکوت و آرامش به دیگر کشورها سفر می کند و این سفرها باعث بهبود و افزایش سلامت فرد و خانواده می شود. گردشگری سلامت به عنوان یک صنعت ارزآور و استراتژیک نقش بسیار مهمی در توسعه اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی کشورها دارد. امروزه گردشگری درمانی با توجه به ظرفیت های اشتغال زا و کارآفرینانه فراوان در برخی از کشورها بیش از گذشته مورد توجه دولت ها و بخش خصوصی بازار قرار گرفته است. ایران به دلیل داشتن موقعیت جغرافیایی بسیار ممتاز، قرار گیری بین شرق و غرب جهان، کیفیت کم نظیر خدمات پزشکی، قیمت های بسیار مناسب، برخورداری از بیشترین تنوع اقلیمی و انواع اکوسیستم های طبیعی و داشتن پزشکان حاذق و مراکز درمانی واجد شرایط دارای فرصت بسیار مناسبی جهت جذب بیشتر گردشگران سلامت از سایر نقاط جهان می باشد. کارآفرینی نیز به عنوان یک راهبرد دراز مدت و موتور محرک توسعه اقتصادی کشور ها می تواند باعث افزایش سطح رفاه و درآمد جامعه، بهبود سلامت عمومی شهروندان، اشتغال زایی پیوسته و رشد همه جانبه کشور گردد و در حیطه های گوناگون اما مرتبط گردشگری سلامت، رعایت و اجرای تفکر و ذهن کارآفرین به ارائه خدمات جدید خلاقانه به بیماران خارجی و تصاحب سهم بیشتری از تجارت بین الملل خدمات سلامت می انجامد. این پروژه با هدف بررسی ظرفیت های کارآفرینانه حوزه های سلامت و توریسم کشور و نقش آن در توسعه خارجی صنعت گردشگری سلامت ایران به روش مروری صورت پذیرفت، نتایج پژوهش نشان می دهد که ایران علیرغم ظرفیت های فراوان طبیعی و درمانی هنوز به جایگاه اصلی خود در بازار جهانی گردشگری سلامت دست نیافته است و با وجود داشتن ظرفیت های بسیار در زمینه مهمان نوازی درمانی و ارائه خدمات به بیماران خارجی، استفاده و بهره برداری های متناسب و برنامه ریزی شده ای از ظرفیت های موجود در چارچوب نگاه خلاقانه و کارآفرینانه صورت نگرفته است. معرفی ملی و بین المللی ظرفیت های اشتغال زای کشور در قالب فرآیندهای کارآفرینانه باعث توسعه صنعت گردشگری سلامت در بازار رقابت آمیز منطقه و جهان می شود.کلیدواژه ها
گردشگری سلامت، کارآفرینی، ایران، توسعه، بیماران خارجیمقالات مرتبط جدید
- دیدگا ه شیخ ایروانی و محقق اصفهانی درباره مسقطات خیارغبن
- پیش بینی بیشترین تغییرشکل عرضی ورق مدور تحت بارگذاری انفجاری
- یادگیری بازنمایی تصاویر با استفاده از تبدیل سفیدکردن به صورت خودنظارت
- بررسی منابع میکروپلاستیک، مسیرهای حمل و نقل و همبستگی با سایر عوامل استرس زای رسوب
- دانش مدلسازی و الگوهای تجمع میکرو و ماکرو پلاستیک دردریا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.