بررسی کارایی فرایند ترسیب شیمیایی فروسولفات در حذف سیانور از فاضلاب صنایع آبکاری الکتریکی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH13_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1406
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت هرمزگان
کارشناس ارشد شیمی کاربردی
استادیار دانشکده بهداشت اصفهان
عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت هرمزگان
چکیده
سیانید یک ماده بسیار سمی است که بطور معمول در فاضلاب صنایع متعددی از جمله آبکاری ، معدن سازی فلزات ، فلز کاری و تمیز کاری فلزات وجود دارد. ورود این ماده به محیط زیست مخاطرات بهداشتی زیادی را به همراه دارد. هدف از انجام این تحقیق تعیین کارایی فرایند ترسیب شیمیایی فروسولفات در حذف سیانور از فاضلاب صنایع آبکاری الکتریکی می باشد. روش ها : این تحقیق به صورت تجربی و در مقیاس آزمایشگاهی در سیستم بسته انجام شد و جامعه مورد مطالعه ، فاضلاب آبکاری الکتریکی می باشد. و از روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده استفاده شد و با استفاده از روش جارتست شرایط بهینه از نظر pH و نسبت Fe/CN و زمان واکنش از طریق آزمایش بر روی فاضلاب صنعت آبکاری الکتریکی واقع در نجف آباد اصفهان مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: ازمایشات در سه (7/5 ، 6/5 ، 5/5 )=PH و سه نسبت مولی ( 20:1 ، 10:1 ، 5:1 )= Fe/CN- و زمان عملیات ( 120 ، 60 ، 30 ، 10 ) دقیقه صورت گرفت با توجه به هزینه مصرف فرو سولفات بهترین شرایط حذف سیانید در PH برابر 6/5 و نسبت مولی 10:1 و زمان عملیات 6 دقیقه بدست آمد که در این شرایط راندمان حذف برابر 93% است. نتیجه گیری : در این تحقیق میانگین غلظت اولیه سیانور برابر 6/14 میلی گرم در لیتر نشان داد که در نسبت مولی زیاد با افزایش زمان از 60 دقیقه تغییری در درصد راندمان حذف سیانور صورت نمی گیرد. اما در نسبت مولی پائین با فازایش زمان از 60 دقیقه کاهش در راندمان حذف صورت می گیرد.کلیدواژه ها
سیانید ، آبکاری الکتریکی ، ترسیب با فروسولفات ، تصفیه فاضلابمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.