معرفی فلور و شکل زیستی و پراکنش جغرافیایی گیاهان معدن آهن ده زمان در شهرستان بردسکن (استان خراسان رضوی)

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله فیزیولوژی محیطی گیاهی، دوره: 2، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_ECOP-2-8_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا جوهرچی

بخش هرباریوم پژوهشکده علوم گیاهی، دانشگاه فردوسی مشهد.

مه لقا قربانلی

بخش هرباریوم پژوهشکده علوم گیاهی، دانشگاه فردوسی مشهد.

فاطمه اسداللهی

گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

چکیده

در این تحقیق فلور منطقه معدن آهن ده زمان در شهرستان بردسکن مورد بررسی قرار گرفته است. روش جمع آوری گیاهان منطقه مذکور روش مرسوم مطالعات تاکسونومیک بوده است. نمونه های جمع آوری شده براساس روش های مرسوم تاکسونومی گیاهی و به کارگیری منابع لازم شناسایی شدو خانواد ه،جنس و گونه هریک از آنها تعیین گردید. اسامی تاکسونهای منطقه به صورت فهرست الفبایی و به ترتیب خانواده و نام علمی تنظیم شد. نمونه های جمع آوری شده در این بررسی به هرباریوم پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد منتقل و در آنجا با استفاده از فلور های معتبر شناسایی شد.شکل زیستی هریک ازعناصرگیاهی منطقه بااستفاده ازروش رانکیر (Raunkiaer) مشخص شد. این بررسی نشان داد که در منطقه معدن آهن ۲۹ خانواده و۷۵ جنس و ۹۵ گونه گیاهی وجود دارد که بیشترین گونه ها در تیره Asteraceae (۱۲گونه) می باشد. همچنین اشکال زیستی گیاهان منطقه معدن آهن شامل ۶۸.۴۲% تروفیت،۱۲.۶۳% همی کریپتوفیت، ۸.۴۲%، ژئوفیت، ۵.۲۶% کامفیت و ۵.۲۶% فانروفیت می باشد.

کلیدواژه ها

فلور, مطالعات تاکسونومیک, شکل زیستی, معدن آهن ده زمان, بردسکن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.