شناسایی و رتبه بندی ابعاد و مولفه های الگوی برندکارفرمایی وزارت آموزش و پرورش در جهت جذب و نگهداشت نیروی انسانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت سازمان های دولتی، دوره: 10، شماره: 39
  • کد COI اختصاصی: JR_IPOM-10-39_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی فلاح نوش آبادی

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه علامه طباطبائی ، تهران، ایران.

سید مجتبی محمودزاده

استادیار، گروه مدیریت جهانگردی، دانشگاه علامه طباطبائی ، تهران، ایران.

عباس عیاس پور

دانشیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی ، تهران، ایران.

مهدی یزدان شناس

استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه علامه طباطبائی ، تهران، ایران.

چکیده

هدف پژوهش حاضر، شناسایی و رتبه بندی ابعاد و مولفه های الگوی برندکارفرمایی وزارت آموزش و پرورش در جهت جذب و نگهداشت نیروی انسانی مستعد و متخصص است. نوع پژوهش حاضر براساس هدف، کاربردی، براساس روش جمع آوری داده ها، اسنادی- پیمایشی و براساس ماهیت، توصیفی- تحلیلی است. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته و توزیع پرسشنامه گردآوری شدند. ابتدا در فاز کیفی، الگوی برندکارفرمایی طراحی شد و سپس در فاز کمی، اعتبارسنجی الگو صورت گرفت. روش تجزیه و تحلیل داده ها در فاز کیفی، تحلیل تم و در فاز کمی، روش تحلیل عاملی تاییدی بود. به منظور رتبه بندی ابعاد و مولفه های الگو از روش تصمیم گیری چند شاخصه و تکنیک ساو استفاده شد. یافته های پژوهش که به شناسایی ابعاد و مولفه های الگوی برندکارفرمایی وزارت آموزش و پرورش منجر شد که شامل: ۷ بعد، ۲۸ مولفه ۶۴ شاخص است. نتایج حاصل از رتبه بندی ابعاد الگو نشان داد که بعد نظام مدیریت منابع انسانی در رتبه اول، استراتژی برند در رتبه دوم، استراتژی استخدامی در رتبه سوم، سبک مدیریتی در رتبه چهارم، جایگاه برندکارفرما در رتبه پنجم، شناخت کارکنان در رتبه ششم، ترویج و ارتقای برند در رتبه هفتم قرار دارند. بنابراین، با توجه به رتبه اول نظام مدیریت منابع انسانی در فرایند رتبه بندی ابعاد الگو، باید نظام سازی و حرکت مستمر در چارچوب این نظام و ساختاری متناسب با مدیریت علم، کارآمد و توانمند در حوزه مدیریت منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش تعریف و تبیین شود.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش, برندکارفرما, جذب و نگهداشت, مدیریت منابع انسانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.