ارائه مدلی برای اولویت بندی و گزینش ربات ها در خطوط تولیدی پیوسته با بهره گیری از روش مالتی مورای خاکستری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دو فصلنامه مدیریت مهندسی و رایانش نرم، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JEMSC-6-1_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا قاسمی

استادیار گروه صنعت و فناوری پردیس فارابی دانشگاه تهران، قم، ایران.

میثم شهبازی

کارشناس ارشد گروه صنعت و فناوری پردیس فارابی دانشگاه تهران، قم، ایران.

حمیدرضا آقاشاهی

استادیار گروه صنعت و فناوری پردیس فارابی دانشگاه تهران، قم، ایران.

چکیده

تعدد مدل ها و برندهای ربات، تکثر شاخص هایی که برای انتخاب یک ربات مطرح است و نیز هزینه بسیار بالای انتخاب ربات نامناسب، توجیه مناسبی برای بهره­گیری از یک مدل تصمیم گیری قوی بمنظور انتخاب و ارزیابی ربات­ها است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی شاخص های کلیدی و با اهمیت در گزینش ربات ها و همچنین ارائه یک مدل تصمیم گیری کارآمد برای انتخاب ربات انجام شده است. بدین منظور، در گام نخست شاخص های موثر در انتخاب ربات با استفاده از نظر خبرگان شناسایی شده و همچنین ۵ ربات پرکاربرد در شرکت خودروسازی «ایران خودرو» بعنوان گزینه های اولویت بندی مشخص شدند. با بررسی نتایج پرسشنامه ها، وزن هر شاخص با روش آنتروپی خاکستری محاسبه شد و شاخص «آموزش فروشنده» و «کیفیت خدمات فروشندگان» بعنوان مهم ترین شاخص ها در انتخاب ربات صنعتی و شاخص «درجه آزادی» و «دقت» کم­اهمیت ترین شاخص ها در مسئله انتخاب ربات شناخته شدند. همچنین با استفاده از تجمیع نتایج هر سه رویکرد روش مورا ربات «کوکا» اولویت اول و ربات «ای بی بی» و «موتومن» و «فانوک» اولویت های دوم تا چهارم و ربات «هیوندای» در اولویت آخر قرار گرفت.

کلیدواژه ها

اولویت بندی, ربات صنعتی, مورای خاکستری, مالتی مورا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.