بررسی اثر جرم فونداسیون بر تغییر مکان، سرعت و شتاب فونداسیون به روش زمان دوام با در نظر گرفتن اثرات اندرکنش خاک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین مهندسی عمران، معماری، شهرسازی و محیط زیست در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: CMUECONF07_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان داوری دولت آبادی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دهاقان، گروه مهندسی عمران، اصفهان، ایران

حمیدرضا صالحی

دانشجوی دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خمینی شهر، گروه مهندسی عمران، اصفهان، ایران

چکیده

تحقیقات نشان داده که مسئله اندرکنش خاک و فونداسیون و سازه نیز خود، بشدت تحت تاثیر پارامترهای بسیارزیادی از قبیل عوامل محیطی، خواص مکانیکی مصالح و خاک و شکل فونداسیون و جنس و عمق خاک بستر ومشخصات لرزه ای پهنه بندی محل قرارگیری سازه و مشخصات ژئوتکنیکی و نظیر آن باشد . روش زمان دوام باوابسته کردن نتایج به زمان نظم حائز اهمیتی به نتایج می بخشد . در این پژوهش به منظور مطالعه بیشتر رویپارامترهای موثر در اندرکنش خاک، با استفاده از نرم افزار OpenSees اثرات جرم فونداسیون روی پاسخ سازهها شامل تغییر مکان، سرعت و شتای طبقات در خاک نوع C و E به روش زمان دوام بررسی شده است. نتایجنشان داد که در خاک نوع E میزان تغییر مکان، سرعت و شتاب با افزایش نسبت جرم فونداسیون افزایش مییابد و میزان اثرگذاری جرم فونداسیون در خاک نرم بیشتر است.

کلیدواژه ها

روش زمان دوام، اندرکنش خاک و سازه، طراحی پلاستیک بر اساس عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.