ارزیابی وضعیت کیفی راند های بالینی دانشگاه علوم پزشکی کاشان براساس استانداردهای آموزش بالینی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_DSME-8-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رضا عبدالملکی

PhD, Medical Education, Department of Medical Education, School of Medicine, Kurdistan University of Medical Sciences, Kurdistan, Iran.

داریوش رخ افروز

PhD, Medical Education, Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Nursing Care Research Center in Chronic Diseases, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran.

چکیده

مقدمه: آموزش بالینی از مقاطع حساس آموزش پزشکی می باشد که در شکل دهی توانمندی های حرفه ای فراگیران نقش عمده ای دارد و فرصتی برای به کارگیری دانش نظری دانشجویان به صورت عملی فراهم می کند. راند بالینی به عنوان بارزترین نوع آموزش بالینی است که به موازات فرآیندهای تشخیصی، درمان و مراقبت از بیمار در بخش های بیمارستان های آموزشی انجام می گیرد. این مطالعه با هدف ارزشیابی وضعیت راند بالینی در بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام شد. روش ها: این پژوهش به صورت توصیفی- تحلیلی در سال ۱۳۹۸، در دو مرحله انجام شد. شرکت کنندگان شامل ۳۰۲ نفر از پزشکان، دستیاران، کارورزان و کارآموزان دانشگاه علوم پزشکی کاشان  بودند. ابتدا براساس استانداردهای آموزش بالینی تدوین شده توسط وزارت بهداشت، پرسشنامه راند بالینی با مقیاس لیکرت ۵ درجه، تدوین شد. روایی صوری و محتوا و پایایی پرسشنامه تایید گردید.(۹۵۵/۰r=) در مرحله بعدی با استفاده از این ابزار، وضعیت راند بالینی از دیدگاه اساتید، پزشکان، دستیاران، کارورزان و کارآموزان یک بیمارستان آموزشی در گروه های آموزشی مختلف، ارزشیابی شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون تی) تحلیل شدند (۰۵/۰P-Value≤). یافته ها: وضعیت کیفی راند بالینی از دیدگاه شرکت کنندگان بالاتر از حد متوسط قرار داشت. اغلب پاسخ های مشارکت کنندگان به وضعیت آموزشی راند بالینی بر گزینه های بسیار مطلوب و مطلوب متمرکز بود. میانگین کیفیت وضعیت راند بالینی از دیدگاه گروه های داخلی، اطفال، زنان، عفونی و روانپزشکی، به طور معناداری بالاتر از حد متوسط قرار داشت. (۰۰۱/۰P-Value< ). نتیجه گیری: وضعیت راند بالینی در مجموع، مطلوب گزارش شد. به نظر می رسد آگاهی اساتید از استانداردهای آموزشی در عرصه راند بالینی در ارتقای کیفیت آن و در نهایت بهبود صلاحیت بالینی فراگیران و ارائه خدمات درمانی، موثر است.

کلیدواژه ها

Teaching Rounds, Medical Education, Medical Students, Clinical Competence, Competency-Based Education, راند آموزشی, آموزش پزشکی, دانشجویان پزشکی, صلاحیت بالینی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.