سامانه بلاکچین آرامش: مشارکت انتخابات مبتنی بر بلاک چین در توسعه شهری(نمونه مورد مطالعه سازمان نظام مهندسی استان تهران)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات بین رشته ای در مدیریت و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICOCS05_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما صادق زاده دیمان

پژوهشگر دکتری، مرکز تحقیقات افق های نوین در معماری و شهرسازی و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاداسلامی نجف آباد، ایران

سینا صادق زاده دیمان

پژوهشگر و کارشناس معماری، دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد صنایع تهران، ایران

فاطمه مداحی

پژوهشگر و کارشناس علوم کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، ایران

فاطمه تذکری

پژوهشگر و کارشناس معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگام امام(ره) تهران، ایران

چکیده

در شرایطی که امروزه پس از برگزاری هر انتخابات، شاهد ادعاهای تقلب و اتهام عدم شفافیت هستیم، سامانه رای گیری الکترونیکی مبتنی بر فناوری بلاکچین، با زیرساختی شفاف، امن، سریع، محرمانه، مقاوم در برابر جعل، قابل رصد بودن و بدون نیاز به استفاده از شخص ثالث مورد اعتماد، بهترین راهکار برای برگزاری انتخابات آنلاین امن و شفاف از راه دور و اینترنتی است که به هرگونه تقلب پایان می دهد. فرایندهای توسعه شهری اغلب از بی اعتمادی در میان گروه های مختلف ذینفع رنج می برند. فقدان شفافیت در فرآیندهای برنامه ریزی پیچیده و بلندمدت و بازه محدود برای ایجاد فضای مشترک و همچنین تصمیم گیری مشترک، مشکلی پایدار برای مشارکت موفق در برنامه ریزی شهری است. فناوری های نوین پتانسیل بهبود این وضعیت را دارد. با سامانه بلاکچین آرامش، که یک قالب نرم افزاری مشارکت مبتنی بر بلاک چین می باشد که بوسیله آن قادریم به سادگی در رسیدگی به تمام لایه های مشارکت نقش ایفا نماییم. در توسعه قالب نرم افزاری، این سامانه بر دو جنبه کلیدی تمرکز می نماید: نحوه افزایش شفافیت و نحوه معرفی افزایش تصمیم گیری مشترک. برای این منظور، از ماهیت تغییرناپذیر بلاک چین ها بهره برداری می کنیم و به طور موثر قالب نرم افزاری را ارائه می دهیم که کنترل انحصاری بر اطلاعات را حذف می کند. فرآیند تصمیم گیری با اجرای قراردادهای هوشمند، به عنوان مثال، زمان بندی اسناد برنامه ریزی، نظرسنجی ها، و مدیریت بودجه مشارکتی اداره می شود. معماری و نمونه های اولیه سامانه قابلیت های عملیاتی این رویکرد را در یک سری موارد استفاده برای توسعه شهری نشان می دهد.

کلیدواژه ها

بلاک چین، قرارداد هوشمند، مشارکت، توسعه شهری، فناوری مدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.