بررسی حذف فنل بوسیله بیوماس باکتریایی و کربن فعال بیولوژیکی
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: هشتمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH08_150
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1054
نویسندگان
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، مرکز تحقیقات بهداشت محیط
کارشناس مرکز تحقیقات بهداشت محیط
چکیده
فنل ماده سمی است که از راههای متعدد شامل فرایندهای طبیعی نظیر هوموسی شدن و فعالیتهای صنعتی انسان وارد منابع آب می شود . بیوماس باکتریائی و کربن فعال قادرند فنل را از محیطهای آبی حذف نمایند. تعیین ایزوترم های جذب فنل با استفاده از بیوماس لجن فعال و کربن فعال بیولوژیکی از اهمیت زیادی برخوردار است . بدلیل ناکافی بودن مطالعات انجام شده در تعیین ایزوترم های جذب فنل روی بیوماس تازه لجن فعال و کربن فعال بیولوژیکی این تحقیق انجام گرفت . برای تولید بیوماس باکتریایی ، یک سیستم لجن فعال در مقیاس Bench مورد استفاده قرار گرفت که در آن با عبور محلول حاوی فنل و گلوکز و دیگر نوترینتهای مورد نیاز بیوماس خویافته به فنل ایجاد شد. بخشی ا ز بیوماس حاصله به عنوان بذر برای بیولوژیکی کردن کربن فعال مورد استفاده قرار گرفت . آزمایشات مربوط به تعیین ایزوترم ها ، تعیین زمان به تعادل رسیدن جذب ، اثر زمان تماس و غلظت اولیه فنل بر میزان حذف بوسیله کربن فعال بیولوژیکی (BAC) و بیوماس باکتریایی بطور جداگانه بصورت ناپیوسته Bench انجام شد. همچنین ستون کربن فعال بیولوژیکی برای تعیین میزان کارائی جذب فنل به میزان 200 میلی گرم بر لیتر مورد آزمایش قرار گرفت . زمان به تعادل رسیدن جذب فنل روی BAC و بیوماس بترتیب 2 و 6 ساعت بدست آمد . جذب فنل در هر دو جاذب از معادله فروندلیچ تبعیت نمود . مقادیر ثابت روابط فروندلیچ و لانگموئیر برای هر دو جاذب جداگانه بدست آمد که نشان دهنده جذب مطلوب فنل روی هر دو جاذب بخصوص روی بیوماس فعال است . با افزایش غلظت فنل ، درصد حذف در هر دو ماده جاذب کاهش یافت . حذف فنل توسط بیوماس زنده ، بیشتر از توده بیوماس غیر زنده بدست آمد . پس از عبور 500BV محلول فنل با غلظت 200 میلی گرم بر لیتر از ستون BAC ، راندمان ستون در حذف فنل حدود 66% بدست آمد . جذب سطحی مطلوب فنل روی بیوماس و کربن فعال بیولوژیکی از این نظر که در یک سیستم لجن فعال زمان ماند هیدرولیکی کافی برای بیولوژیکی کامل فنل وجود ندارد حائز اهمیت است .کلیدواژه ها
فنل ، بیوماس فعال ، کربن فعال بیولوژیکی ، جذب سطحی ، ایزوترممقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.