نگاهی به قلدری در مدارس ابتدایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی، فقه و حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ABUCONPA03_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عشقی

۱- مدیر دبستان اداره آموزش و پرورش منطقه علامرودشت

محمود محمودی

۳- آموزگارابتدایی اداره آموزش و پرورش منطقه علامرودشت

محمدرضا رضایی

۳- آموزگارابتدایی اداره آموزش و پرورش منطقه علامرودشت

حمیدرضا خلیلی باصری

۳- آموزگارابتدایی اداره آموزش و پرورش منطقه علامرودشت

چکیده

یکی از اهداف و وظایف اصلی آموزش و پرورش افزایش درک و فهم دانش آموزان و پرورش مهارت ها و شکوفا کردن استعداد های آنان و رساندن آنها به ارزشهای متعالی می باشد. در همه جوامع مدارس به عنوان اصلی ترین نهاد پرورش دهنده کودک تلقی می شود. مدرسه به عنوان اصلی ترین نهادی است که در اجتماعی کردن رفتار کودک کنترل هیجان های او پس از خانواده نقش بسیار مهمی دارد. نقش مدرسه تا حدی حساس می باشد که تاثیر شگرفی بر زندگی دانش آموزان می گذارد و تضمین کننده کیفیت زندگی آنان تا حدودی می باشد و نقش مهمی در تعریف احساس کلی فرد از اجتماع در نوجوانی دارد و علاوه بر این، در به پرورش مفاهیمی چون تعلق به خود و خانواده و جامعه، تعهد، ارتباط با دیگران، دستاورد های آموزشی، روان شناختی، رفتاری و اجتماعی و... در دانش آموز می پردازد. یکی از پدیده هایی که مانع رشد احساسات سلامت عاطفی اجتماعی و تحصیلی دانش آموزان می شود؛ کژ رفتاری آنها و یا قلدری دوری آنها می باشد. قلدری معمولا بر اثر سوء استفاده از قدرت و موقعیت صورت می گیرد. نخستین محیط تحصیلی دانش آموزان وارد آن میشوند، دوره ی ابتدایی است دوره ابتدایی تا حدی مهم است که می تواند تضمین کننده موفقیت دانش آموزان در آینده و پیشرفت آنان و شکل گیری احساسات مثبت و منفی باشد. دانش آموزان مخصوصا کسانی که در دوره ابتدایی تحت عنوان قربانیان قلدری شناخته می شوند دچار بسیاری از مشکلات اجتماعی روانی احساساتی می شوند که با افزایش سن آنان این مشکلات هم نیز همراه آنان بیشتر می شود.با توجه به اهمیت موضوع هدف از پژوهش حاضر بررسی قلدری دانش آموزان و تاثیر آن در دوره ابتدایی می باشد.روش پژوهش به صورت علمی (مروری) است به همین منظور از مقالات و پژوهش های انجام شده در این زمینه استفاده شده است

کلیدواژه ها

قلدری، دوره ابتدایی، دانش آموز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.