تاثیر حاکمیت فرهنگ مشارکتی بر ارتقای بهره وری کارگزاران‎ ‎دانشی با تاکید بر نقش میانجی قابلیت های نوآوری و جو نوآورانه در شرکت های دانش بنیان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت نوآوری در سازمان های دفاعی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIMDO-5-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 259
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید نجم الدین موسوی

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران

فاطمه فاضل پور

کارشناس ارشد مدیریت توسعه منابع انسانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

حامد قاسم پور

دانشجوی دکترا مدیرت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

سعید میر

استادیار گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد خرم آباد، خرم آباد، ایران

چکیده

زمینه و هدف: هدف از اجرای پژوهش حاضر بررسی تاثیر فرهنگ مشارکتی بر ارتقای بهره وری کارگزاران دانشی با در نظر گرفتن نقش دو متغیر میانجی قابلیت های نوآوری و جو نوآورانه است. روش شناسی: این پژوهش از لحاظ هدف، پژوهشی کاربردی و از نظر اجرا، پژوهشی توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان شاغل در ۱۶۰ شرکت مستقر در پارک علم و فناوری استان لرستان بود. حجم نمونه با کمک نرم افزار جی پاور به تعداد ۱۲۹ نفر تعیین شد. ابزار اصلی جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته­ی ۲۷ سوالی  بود که با استفاده از چهار سنجه استاندارد ارزیابی متغیرها طراحی شد. قابلیت اعتبار ابزار از طریق روایی محتوایی و روایی همگرا و پایایی آن  به کمک آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تایید شد. یافته ها: تحلیل داده های پژوهش از طریق حداقل مربعات جزئی و نرم افزار اسمارت پی ال اس نشان داد که فرهنگ مشارکتی بر بهره وری کارگزاران دانشی، قابلیت های نوآوری و جو نوآورانه اثر معنی داری و مثبت دارد. همچنین، قابلیت های نوآوری و جو نوآورانه بر بهره وری کارگزارن دانشی تاثیر مثبت و معنی داری دارد. در نهایت، فرهنگ مشارکتی از طریق دو متغیر میانجی قابلیت های نوآوری و جو نوآورانه بر بهره وری کارگزاران دانشی اثر غیرمستقیم و مثبت دارد. نتیجه گیری: با توجه به تاثیر فرهنگ مشارکتی و قابلیت­های نوآوری و جو نو آورانه بر ارتقای بهره­وری کارکنان دانشی، مدیران و دست اندرکاران باید زمینه­های ارتقای رویکردهای خلاقانه و به تبع آن عملکرد نوآورنه را در محیط سازمان مورد تشویق و حمایت قرار داد.

کلیدواژه ها

فرهنگ مشارکتی, بهره وری کارگزاران دانشی, قابلیت های نوآوری, جو نوآورانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.