اثر استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بر پیامدهای شغلی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان گلستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت و رفتار سازمانی در ورزش، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMOBS-10-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شکی

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران.

اکرم اصفهانی نیا

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران.

ناصر بای

گروه تربیت بدنی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران

چکیده

هدف: هدف اصلی این پژوهش مطالعه اثر استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بر پیامدهای شغلی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان گلستان بود. جامعه و نمونه: جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان گلستان به تعداد ۲۲۰ کارمند بود که بر اساس فرمول کوکران ۱۴۱ کارمند به شیوه تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. ابزار: برای جمع آوری داده های پژوهش، از پرسش نامه های استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بارکر و همکاران (۲۰۱۳)، تسهیم دانش رحمان و حسین (۲۰۱۴)، یادگیری کارکنان بارکر و همکاران (۲۰۱۳)، بی توجهی به شغل زووارن و هال (۲۰۱۴)، عدم مدیریت زمان لندرز و کالان (۲۰۱۴) و طرد کردن همکاران چونگ و کیم (۲۰۱۷) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها و شناسایی اثرات متغیرهای پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بر تسهیم دانش کارکنان اثرگذار می باشد. اثر استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بر یادگیری کارکنان نیز مثبت و معنی دار بود. نتایج نشان داد که استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار اثری مثبت و معنی دار بر بی توجهی به شغل دارد. اثر استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بر عدم مدیریت زمان کارکنان نیز مثبت و معنی دار بود. در نهایت اثر مثبت و معنی دار استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بر طرد کردن همکاران تایید گردید. نتیجه گیری: با توجه به نتایج، داشتن قوانین مشخص در خصوص استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط سازمانی ادارات ورزش و جوانان پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

پیامدهای شغلی, شبکه های اجتماعی, تسهیم دانش, یادگیری کارکنان, مدیریت زمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.