ارزیابی تعادل تغذیه ای در تاکستانهای منطقه سی سخت استان کهگیلویه و بویراحمد با استفاده از روش انحراف از درصد بهینه

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نشریه پژوهش های خاک، دوره: 19، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AREO-19-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کرم اله گودرزی

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد

چکیده

وجود تعادل بین عناصر غذایی در باغهای میوه، عامل مهمی در افزایش عملکرد و بهبود کیفی میوه های تولیدی می باشد. تجزیه برگ، روش مناسبی برای ارزیابی وضعیت تعادل تغذیه ای در باغها می باشد. روش انحراف از درصد بهینه DOP) )[۱]، مدلی جدید و آسان در مقایسه با روشهای قبلی در تفسیر نتایج تجزیه برگی است. در این روش، شاخصی با استفاده از فرمول زیر برای هر عنصر محاسبه می گردد که از جنبه مدیریت تغذیه ای بسیار مهم است. ۱۰۰)/Cref ]-۱۰۰× DOP= [(Cدر این فرمول:  DOP انحراف از درصد بهینه، C غلظت عنصر غذایی در نمونه برگ باغ مورد بررسی و Cref غلظت عنصر غذایی در نمونه برگ باغهای با عملکرد بالا می باشد. در این تحقیق، به منظور ارزیابی وضعیت تعادل تغذیه ای تاکستانهای منطقه سی سخت استان کهگیلویه و بویراحمد، از تعداد ۴۰ باغ، نمونه برگ و خاک تهیه و با استفاده از روشهای متداول آزمایشگاهی، مورد تجزیه های لازم قرار گرفتند. غلظت بهینه عناصر غذایی در برگ باغهای با عملکرد نسبی بالا، برای عناصر ازت، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم به ترتیب۰۵/۵، ۷/۰، ۴۲/۱، ۷/۱ و ۴/۰ درصد و برای عناصر آهن، منگنز، روی، مس و بور به ترتیب ۵/۲۰۶، ۳/۱۱۰، ۵/۶۱، ۶/۱۴ و ۹/۳۳ میلی گرم در کیلوگرم تعیین گردید. بدین ترتیب شاخص انحراف از درصد بهینه DOP)) برای باغهای با عملکرد پایین محاسبه شد. نتایج نشان داد که همه باغهای با عملکرد نسبی پایین، در وضعیت نامتعادلی از عناصر غذایی قرار داشته و کمبود آهن در ۹۱%، منگنز و مس هر یک در ۸۲%، پتاسیم در ۶۷%، روی در ۵۹% و بور در ۵/۵۴% از این باغها، قابل پیش بینی است.   Deviation from Optimum Percentage-۲

کلیدواژه ها

انگور, تعادل تغذیه ای, روش انحراف ازدرصد بهینه DOP))

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.