ارائه الگویی ایجاد انگیزش بلوغ فناوری اطلاعات رشته علم اطلاع شناسی و دانش شناسی به شیوه گارتنر در سازمان ها و کتابخانه ها (مورد مطالعه: مرکز اسناد و مدارک)

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 148

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JKIM-8-30_006

تاریخ نمایه سازی: 5 شهریور 1401

چکیده مقاله:

هدف: پژوهش حاضر با هدف  معرفی مدل بهینه برای اندازه گیری بلوغ فناوری اطلاعات به شیوه مدل بلوغ گارتنر در مرکز اسناد و مدارک ایران صورت گرفت.روش شناسی پژوهش:  پژوهش براساس مدل ترکیبی ارایه شده، بلوغ فناوری اطلاعات حوزه علم اطلاع شناسی و دانش شناسی در سازمان  اسناد و مدارک کشور  به شیوه گارتنر  صورت گرفت؛  جامعه آماری پژوهش مدیران ارشد و کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات سازمان اسناد و مدارک استان تهران است. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود. جمع آوری اطلاعات به صورت غیراحتمالی و به روش قضاوتی انجام شده است. اطلاعات از ۲۷ نفر مدیر ارشد و کارشناس جمع آوری شده که وزن پاسخ کارکنان ۱ و مدیران ۵ در نظر گرفته شده است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است. به منظور توسعه این پرسشنامه در ابتدا مولفه های اصلی مدل گارتنر شامل ۲۴ مولفه اصلی در قالب پرسش در آمدند.یافته ها: نشان داد که مدل بهینه برای اندازه گیری بلوغ فناوری اطلاعات به شیوه مدل بلوغ گارتنر  ۲۴ مولفه  اطلاعات در سطح پایین تر از میانگین و در سطح ۱ بلوغ (آگاهی) قرار دارند. و همچنین مولفه بلوغ در ۲۶ گروه همسان دسته بندی شده اند . گروه در سطح بالاتر از میانگین و در سطح (۳ بلوغ) فعال قرار دارند.بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش می تواند به عنوان الگویی برای معرفی مدل بهینه برای اندازه گیری بلوغ فناوری اطلاعات  استفاده شده و بدین ترتیب زمینه را برای مرکز اسناد از نظر بلوغ در سطح دو (آگاهی) قرار دارد  که شیوه گارتنر  برای این سازمان ها مناسب ترین است.

کلیدواژه ها:

مدل بلوغ ، حاکمیت فناوری اطلاعات ، مدل بلوغ فناوری اطلاعات در علم اطلاع شناسی و دانش شناسی ، مرکز اسناد

نویسندگان

مریم طاهری

کارشناس ارشد، گروه علم اطلاعات و دانش شناس، کارشناس مسئول اسناد و مدارک علمی پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات، تهران، ایران.

ثریا ضیایی

دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • باقری، علی (۱۳۸۷). توسعه چارچوب نیازمندی های سازمان به نظام ...
  • به منش، ایمان (۱۳۸۸). ارائه مدلی برای بررسی تاثیر بلوغ ...
  • ثاقب تهرانی، مهدی و تدین، شبنم (۱۳۸۰). مدیریت فناوری اطلاعات، ...
  • فتاحی، رحمتاالله (۱۳۹۲). ارزش ها و جذابیت های کتابداری و ...
  • Proposing a Framework for Assessing Enterprise Architecture Maturity [مقاله ژورنالی]
  • Miklosik, A. (۲۰۱۵). Improving project management performance through capability maturity ...
  • Newman, D., & Logan, D. (۲۰۰۸). Gartner Introduces the Enterprise ...
  • Paulk, M. C., Curtis, B., Chrissis, M. B., & Weber, ...
  • نمایش کامل مراجع