اولین گزارش از کنودونتهای مرز پرمین و تریاس (Lopingian) مقطع همبست در ناحیه آباده

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: پنجمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI05_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1869
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی یزدی

گروه زمین شناسی- دانشگاه تهران

منیژه شیرانی

گروه زمین شناسی- دانشگاه تهران

چکیده

توالی کاملی از رسوبات دریایی غنی از فسیل مربوط به مرز پرمین و تریاس در 60 کیلو متری جنوب شرق آباده در مقطع کوه همبست رخنمون دارند . نهشته های این مرز مشتمل بر آهک خاکستری تیره با میان لایه های نازک چرتی - آهک مرجانی - بقایای براکیوپود - فرامینفر - آهک کرینوئیدار - آهکهای مارنی - شیلی - آهک قرمز آمونوئیددار میباشد که روی آن سکاسنی از آهکهای ورقه یی خاکستری روشن تا زرد کلارایادار تریاس زیرین و دولومیتهای تریاس میانی وجود دارد . در این مقطع توده های نفوذی از نوع سیل دیابازی که در مقطع سید علی اکبر در ناحیه ی شهر رضا هم دیده می شوند وجود دارند که اغلب سنگهای تریاس را قطع می کنند بنابراین سنی جوانتر از لایه های قطع شده ی تریاس را نشان می دهند . وجود این توده ها نفوذی در حوضه های رسوبی جدا از هم پیوستگی این حوضه های رسوبی را به اثبات می رساند . سکانس رسوبی متوالی پرمین آباده در زیر رسوبات تریاس زیرین قرار دارد که بهترین رخنمون آن در مقطع کوه همبست است . کنودونتهای حاصل از اسید شویی یازده نمونه برداشت شده حوالی مرز پرمین و تریاس 5 زون مختلف به سن لوپینگین را نشان می دهند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.