مقایسه اثر ضدعفونی کنندگی اتانول، آب اکسیژنه و دکونکس با اشعه ماوراء بنفش بر روی سطوح و تجهیزات آزمایشگاه تحقیقاتی ناباروری یزد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TKJ-6-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه انباری میبدی

Research and Clinical Center for Infertility, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

علی نبی

Research and Clinical Center for Infertility, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran

محمد علی خلیلی

Research and Clinical Center for Infertility, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran

چکیده

مقدمه: ضدعفونی کردن وسایل و سطوح آزمایشگاه به روش های فیزیکی و شیمیایی انجام می شود که نقش موثری در کنترل عفونت های بیماری زا داشته و سلامت افراد را تضمین می کند. هدف از این مطالعه بررسی میزان اثرگذاری ۳ ماده شیمیایی الکل ۷۰%، دکونکس و آب اکسیژنه H۲O۲، همچنین اثر تکمیلی نور ماوراء بنفش به همراه مواد مذکور در ضدعفونی وسایل آزمایشگاه تحقیقاتی ناباروری می باشد. روش بررسی: سطوح و تجهیزات آزمایشگاه در ابتدا توسط مواد شیمیائی H۲O۲، اتانول ۷۰% و دکونکس و در مرحله آخر توسط UV ضدعفونی گردیدند. تمام نقاط، به مدت ۴۰ دقیقه از فاصله ۵/۲ متری نور UV را دریافت کردند. قبل و بعد از پرتودهی از نقاط و وسایل مورد نظر نمونه برداری شد و تعداد کلنی ها شمارش شدند. یافته ها: تعداد واحد تشکیل دهنده کلنی ها قبل از مرحله ضدعفونی در وسایل اداری ۴۳/۲۶ و در وسایل آزمایشگاهی cfu/plate ۱۵/۱۷بود. بعد از استفاده ازUV، H۲O۲، اتانول و دکونکس تعداد کلنی ها به ترتیب به ۵۷/۲، ۴/۰، ۲۹/۱ و ۷۱/۰ کاهش یافت (۰۵/۰ P< ). استفاده همزمان از نور UV به همراه H۲O۲ و دکونکس این تعداد را به ۱۴/۰ و ۱۷/۰ کاهش داد. در مورد وسایل اداری تعداد کلنی ها بعد از استفاده از H۲O۲، اتانول، دکونکس و UV به ترتیب به ۰، ۶۷/۱، ۲۵/۱ و ۸۳/۰ در استفاده همزمان UV با دکونکس و H۲O۲ به صفر تقلیل یافت. نتیجه گیری: استفاده از ماده H۲O۲ اثر بسزایی بر روی کاهش تعداد کولونی نسبت به سایر مواد شیمیایی داشت و به دلیل اثرات سمی پایین، پیشنهاد می شود در بخش آزمایشگاه ناباروری استفاده شود. استفاده از اشعه UV روش تکمیلی مناسبی است که در ارتباط با مواد شیمیایی اثر گذاری بهتری دارد.

کلیدواژه ها

H۲O۲, Ethanol ۷۰%, Deconex, UV light, اشعه ماوراء بنفش, H۲O۲, اتانول ۷۰%, دکونکس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.