مقایسه استرس؛ اضطراب و افسردگی کارکنان پرستار و غیر پرستار در مواجهه با کوید ۱۹

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 17، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNR-17-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا کریمی

Baqiyatallah University of Medical Sciences

مسعود سیرتی نیر

Baqiyatallah University of Medical Sciences

ربابه خلیلی

Baqiyatallah University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه  : یکی از گروه های درگیر در کووید-۱۹ کارکنان مراقبت های بهداشت و درمان و به ویژه پرستاران هستند که علاوه بر به خطر افتادن سلامت جسمی ، در معرض آسیب های روانشناختی  می باشند. هدف  این مطالعه مقایسه استرس، اضطراب و افسردگی کارکنان پرستار و غیر پرستار در مواجهه با کوید ۱۹ می باشد.  روش کار: پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی- مقطعی است که ۲۹۴ نفر کادربهداشتی درمانی مواجهه یافته با بیماری کوید- ۱۹ واجد معیارهای ورود با روش نمونه گیری در دسترس توسط پرسشنامه ای مشتمل بر  دو بخش اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه عمومی ۲۱ DASS (استرس و اضطراب و افسردگی ) مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها  به کمک نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری برابر با پنج صدم در نظر گرفته شد. یافته ها: براساس نتایج آماری، میانگین و انحراف معیار میزان استرس، اضطراب و افسردگی در پرستاران به ترتیب ۴۷/۸±۶۹/۶ و ۴۹/۷±۳۶/۵، ۸۶/۹±۶۴/۹ و در غیرپرستاران موارد ذکر شده به ترتیب ۸۱/۵±۲۲/۳ ،۴۰/۶±۷۳/۲ و ۴۶/۸± ۱۸/۶ بود. آزمون آماری t  مستقل، تفاوت معنی داری را به لحاظ آماری در میزان استرس(P< ۰/۰۰۴)  و افسردگی(P< ۰/۰۰۷) در پرستاران نسبت به غیر پرستاران نشان داد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، پرستاران نسبت به غیر پرستاران در مواجهه با کوید ۱۹ میزان استرس و اضطراب و افسردگی بالاتری داشتند. شناسایی اختلالات روانشناختی به ویژه استرس و اضطراب و افسردگی پرستاران،  امری ضروری بوده تا بر اساس آن بتوان توسط راهکارها و تکنیکهای مناسب روانشناختی در جهت ایجاد، حفظ و بهبود سلامت روان شان گام برداشت.

کلیدواژه ها

Acute stress disorder, Anxiety, Depression, Hospital nursing staff, Pandemic, Coronavirus, کارکنان پرستاری بیمارستان, اختلال استرس حاد, اضطراب, افسردگی, همه گیری, کرونا ویروس.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.