تدوین مدلی راهبردی برای بررسی و تحلیل عوامل موثر بر ارتباط صنعت و دانشگاه (مورد مطالعه: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی شهر تهران)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه فرهنگ در دانشگاه اسلامی، دوره: 12، شماره: 42
  • کد COI اختصاصی: JR_CIUN-12-42_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید محمودیان

فوق دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران.

علی حیدری

دکتری مدیریت رسانه دانشگاه تهران.

مهدی هاشمی

فوق دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران، تهران، ایران

مهرداد مهرکام

دکتری مدیریت صنعتی دانشگاه علامه طباطبایی.

چکیده

هدف: دانشگاه به عنوان قطب آموزشی و تربیت کننده نیروی انسانی بر اساس علم روز دنیا مطرح است و وظیفه اش تربیت نیروی انسانی آموزش دیده و متخصص و ماهر در تنوع وسیعی از علوم و مهارتهاست. چنانچه دانشگاهها نیروی متخصص تربیت کنند، صنعت به عنوان مصرف کننده علم و فناوری، از آنان استفاده می کند و برای صنعت یک مزیت محسوب می شود. بر همین اساس، هدف از انجام این پژوهش، تدوین مدلی راهبردی برای بررسی و تحلیل عوامل موثر بر ارتباط صنعت و دانشگاه(مورد مطالعه: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی شهر تهران) بود. روش: در این پژوهش، روش ترکیبی تحلیل تم- فرایند تحلیل شبکه ای به کار گرفته شد. یافته ها: یافته های پژوهش از طریق مصاحبه با ۱۵ متخصص(اساتید دانشگاه و متخصصان صنعت) و رویکرد ترکیبی تم- فرایند تحلیل شبکه ای حاصل شد؛ به این صورت که ابتدا از تکنیک تجزیه و تحلیل تم، مدلی راهبردی برای بررسی و تحلیل عوامل موثر بر ارتباط صنعت و دانشگاه، تدوین و سپس تکنیک فرایند تحلیل شبکه ای به منظور رتبه بندی این معیارها به کار گرفته شد. نتیجه گیری: داده های حاصل از تحلیل تم، به استخراج ۲۶ زیرعامل موثر بر ارتباط صنعت و دانشگاه منجر شد که در پنج گروه یا تم اصلی دسته بندی شدند. همچنین بر اساس نتایج خروجی روش فرایند تحلیل شبکه ای، از بین معیارهای موثر بر ارتباط بین صنعت و دانشگاه، معیارهای صنعتی کردن علم(با نمره ۲۶/۰)، علمی کردن صنعت(با نمره ۲۳/۰)، سیاستگذاری(با نمره ۱۹/۰)، قوانین و مقررات(با نمره ۱۸/۰) و تحول در آموزش(با نمره ۱۴/۰)، به ترتیب حائز رتبه اول تا پنجم شدند.

کلیدواژه ها

ارتباط صنعت و دانشگاه, تحلیل تم, فرایند تحلیل شبکه ای(ANP), دانشگاه آزاد اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.