شبیه‌سازی کوره اتمسفریک واحدهای تقطیر با نرم‌افزار پتروسیم و مطالعه موردی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش و نمایشگاه مشعل و کوره های صنعتی
  • کد COI اختصاصی: KOUREH02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن پیرزاده

مهندس ارشد فرآیند واحدهای تقطیر و کاهش گرانروی

امیرمحمد نصرآبادی

رییس مهندسی فرآیند پالایشگاه بندرعباس

رضا اسدی

رییس بهره برداری منطقه الف

محسن کارگربیده

مسئول مهندسی فرآیند احتراق و کوره ها

چکیده

کوره‌ها در واحدهای پالایشی حکم گلوگاه را داشته و هر گونه اشکال در آنها باعث وقفه در ادامه کار واحد می‌شود. این تجهیزات مهمترین مصرف‌کننده انرژی در پالایشگاه‌ها می‌باشند بطوری که حدود60 درصد از انرژی مصرفی هر پالایشگاه را به خود اختصاص می‌دهند. بنابراین وجود مشکل در آنها باعث افزایش مصرف سوخت، کاهش راندمان کوره و در نتیجه افزایش هزینه و کاهش سودآوری پالایشگاه می‌گردد. در این مقاله با توجه به مشکل پیش آمده برای کوره اتمسفریک واحد تقطیر شماره دو پالایشگاه بندرعباس درحین راه‌اندازی واحد پس از تعمیرات اساسی سال 1390 ، کوره فوق توسط نرم‌افزار پتروسیم شبیه‌سازی شد و فرضیه تشکیل کک در آن بررسی گردید. در نهایت پیشنهاداتی جهت رفع آن داده شده که مورد تست میدانی نیز قرار گرفت.

کلیدواژه ها

شبیه‌سازی، نرم‌افزار پتروسیم، کوره اتمسفریک، تشکیل کک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.