مدل محاسباتی برای پیش بینی میرایی موج شوک حاصل از انفجار پیشرانه ها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کاربرد فن آوری های نوین در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CCHCONF01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر حسن زاده

کارشناسی ارشد و مسئول آموزش و پرورش، آذربایجان غربی - کشاورز

محمدحسین کشاورز

استاد و همکار دانشگاه صنعتی مالک اشتر، اصفهان - شاهین شهر

چکیده

با استفاده از کد هیدرودینامیک AUTODYN، می توان بلست ناشی از انفجار مواد منفجره قوی، مانند Cl-۲۰، HMX، RDX، TNT و... را شبیه سازی نمود. نتایج این گونه محاسبات می تواند برای بررسی اثرات موج شوک ناشی از وقوع بلست روی سازه هایی که در فواصل مختلف از مرکز انفجار قرار دارند، مورد استفاده قرار گیرد. گاهی هندسه ی سیستم، امکان استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز را محدود می کند. برای مثال، در شبیه سازی انفجار داخل یک رآکتور، تعیین پیک فشار انفجار در فواصل دور از رآکتور، نیاز به هزینه محاسباتی بسیار بالایی دارد. برای رفع این نقص، می توان پیک فشار را در دو یا چند نقطه در نزدیکی رآکتور محاسبه نمود و با استفاده از مدل رگرسیون آماری، روند تغییرات پیک فشار را در فواصل مختلف پیش بینی کرد و بر اساس آن، فاصله ایمن را برای تجهیزات صنعتی و یا افراد در مجاورت محل انفجار تعیین نمود.

کلیدواژه ها

موج شوک، شبیه سازی، میرایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.