ارزیابی پارادایم های موثر مشارکت شهروندان در بازسازی بافت ناکارآمد در افزایش موفقیت مدیریت شهری ( مطالعه موردی : شهر نی ریز)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری، عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF16_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر براتی

دانشجوی کارشناس ارشد شهرسازی گرایش طراحی شهری

مهناز بازیار

دانشجوی کارشناس ارشد شهرسازی گرایش طراحی شهری

مرتضی مهدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت امور شهری

چکیده

وسعت بالای بافت های فرسوده شهری و آسیب پذیر بودن این بافت ها از یک سو، و نوسازی آن ها از سوی دیگر، بحث مشارکت شهروندان را به یکی از مسائل اساسی در این حوزه شهرسازی تبدیل کرده است. این پژوهش با ارزیابی پارادایم های موثر مشارکت شهروندان در بازسازی بافت ناکارآمد در افزایش موفقیت مدیریت شهری می باشد. این پژوهش در زمره پژوهشهای کاربردی است و به روش توصیفی، تحلیلی و پیمایشی انجام شده و در گردآوری داده های آن، از مطالعات کتابخانه ای و میدانی استفاده شد. جامعه آماری تحقیق ساکنان شهر نی ریز میباشد که با توجه به فرمول کوکران تعداد ۳۸۰ نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. یافته های پژوهش نشان داد: ساز و کارهای تامین مالی شاخص منابع تامین اعتبار، سرمایه گذاری (دولتی و خصوصی)، امور مربوط به تهیه، تنظیم و تخصیص بودجه در جلب مشارکت ساکنین محله در بهسازی بافت های شهری تاثیر مستقیم و معنی داری داشته باشد؛ و شاخص سرمایه گذاری (دولتی و خصوصی) تاثیر مستقیم و معنی داری مشاهده نشد عوامل اجتماعی و جمعیتی شاخص فرهنگ سازی و آموزش ، مشارکت و مهاجرت در جلب مشارکت ساکنین محله برای بهسازی بافت های شهری تاثیر مستقیم و معنی داری داشته باشد. و شاخص مهاجرت تاثیر مستقیم و معنی داری مشاهده نشد. عوامل محیطی مانند ظرفیت های اقتصادی محیطی، قابلیت های توسعه گردشگری، مخاطرات طبیعی، محیط زیست و منابع اکولوژیکی و اصول و موازین توسعه پایدار، در جلب مشارکت ساکنین محله برای بهسازی بافت های شهری تاثیر مستقیم و معنی داری وجود داشت. و شاخص ظرفیت های اقتصادی محیطی تاثیر مستقیم و معنی داری مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری، مشارکت، شهر نی ریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.