مقایسه کارایی چند علف کش رایج شالیزار در کنترل علف های هرز باریک برگ

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED09_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه تکاسی

استادیار بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات آموزش وترویج کشاورزی ، رشت، ایران.

مرتضی نورعلیزاده اطاقسرا

محقق بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، سازمان تحقیقات آموزش وترویج کشاورزی، ساری، ایران.

چکیده

آزمایشی برای مقایسه کارایی علف کش های رایج شالیزار در کنترل سوروف و بندواش در ساری و رشت در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل : ساترن (تیوبنکارب ۵۰% (EC ۶ لیتر در هکتار، رونستار (اگزادیازون ۱۲% (EC ۴ لیتر در هکتار، تاپ استار (اکسادیارژیل ۳% (EC ۵/۳ لیتر در هکتار، کلین وید (بیس پیریباک سدیم ۴۰% (SC ۶۵ میلی لیتر در هکتار، کانسیل اکتیو (تریافامون + اتوکسی سولفورون ۳۰% (WG۱۵۰ گرم در هکتار و شاهد بدون کنترل بودند. نتایج نشان داد که در رشت ، کارایی کانسیل ، ساترن ، رونستار و تاپ استار برای کنترل سوروف مشابه بود ≤)۹۲%)، کارایی کلین وید در سه نمونه برداری به ترتیب ۲۵، ۴۳ و ۴۶ درصد بود. در ساری ، کارایی کانسیل ، ۸/۹۹ درصد، کارایی رونستار و تاپ استار در دو نمونه برداری اول مشابه کانسیل ≤)۹۲%) و در نمونه برداری سوم ۸۸ درصد بود. ساترن در سه نمونه برداری به ترتیب با ۷۸، ۸۲ و ۸۱ درصد کنترل ، مشابه رونستار و تاپ استار عمل کرد، کارایی کلین وید نیز به ترتیب ۲۲، ۶۵ و ۷۵ درصد بود. در کنترل بندواش ، کانسیل کنترل کامل علف هرز را در دو منطقه فراهم کرد. در رشت ، تیمارهای کلین وید و تاپ استار موجب کنترل ≤ ۷۲ درصدی و در ساری ، تاپ استار و رونستار باعث کنترل ۶۶-۶۲ درصدی بندواش در سه نمونه برداری شدند.

کلیدواژه ها

برنج ، بندواش ، سوروف ، کنترل شیمیایی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.