بررسی کارایی فرمولاسیون مایع متریبیوزین در مزارع گوجه فرنگی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED09_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا برجسته

بخش تحقیقات گیاه پزشکی ، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود)، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی ، شاهرود، ایران .

علیرضا عطری

بخش تحقیقات علفهای هرز، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

چکیده

به منظور ارزیابی کارایی فرمولاسیون مایع علف کش متری بیوزین (سنکور۶۰۰ (SC و با توجه به مخاطرات فرمولاسیون رایج علف کش متری بیوزین پودری (سنکور۷۰(WP%، آزمایشی در مزارع گوجه فرنگی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با هفت تیمار در چهار تکرار طی سال زراعی ۹۹-۱۳۹۸ در شاهرود، انجام شد. تیمارها شامل : علف کش متری بیوزین مایع به مقدار ۷۵/۰، ۱ و ۲۵/۱ لیتر در هکتار قبل از انتقال نشا، علف کش متری بیوزین پودری به میزان ۷۵۰ گرم در هکتار بعد از انتقال نشا، علف کش ترفلان (تریفلورالین ۴۸% (EC به میزان ۵/۲ لیتر در هکتار قبل از انتقال نشا مخلوط با خاک ، علف کش گل (اکسی فلورفن ۲۴% (EC به میزان ۲ لیتر در هکتار قبل از انتقال نشا و شاهد بدون علف هرز بودند. نتایج نشان داد علف کش گل ، از کارایی مناسب تری در کنترل علفهای هرز نسبت به سایر علف کش ها برخوردار بود، به طوری که بالغ بر ۸۰ درصد کنترل علفهای هرز مشاهده شد و پس از آن ، علف کش متری بیوزین پودری و متری بیوزین مایع (در مقدار ۲۵/۱ لیتر در هکتار) در رتبه بعدی قرار گرفتند. اگرچه با توجه به کارایی پایین علف کش متری بیوزین مایع در کنترل علفهای هرز در مقایسه با تیمارهای رایج در مزارع گوجه فرنگی ، کاربرد آن قابل توصیه نمی باشد اما ممکن است کارایی پایین این فرمولاسیون مربوط به زمان سم پاشی بوده و با تغییر زمان مصرف علف کش بتوان علاوه بر کاهش مقدار علف کش مصرفی ، به کارایی مطلوبی مثل علف کش های گل یا متری بیوزین پودری در کنترل علفهای هرز رسید.

کلیدواژه ها

کنترل شیمیایی ، فرمولاسیون مایع ، سنکور، علف هرز.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.