تعیین بهترین استراتژی نگهداری و تعمیرات به منظور افزایش بهره وری با رویکرد پویایی سیستم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مهندسی صنایع و مدیریت تولید، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SIEPM-4-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، ایران

امیر عزیزی

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران

چکیده

در این تحقیق با توجه به ماهیت پویای سیستم ها و ماشین آلات تلاش در جهت ارائه مدلی گردیده است که بتواند این ویژگی را در طراحی مدل نگهداری لحاظ نماید. درواقع به دنبال توسعه و ارائه چارچوبی هستیم که هم بتواند به ارزیابی سیاست های نگهداری سیستم بپردازد و هم تاثیر پارامترهای نگهداری بر بهره وری سیستم را شبیه سازی نماید. معیارهای اصلی مورداستفاده برای اندازه گیری بهره وری و اثربخشی سیاست نگهداری مورداستفاده، هزینه چرخه عمر و خرابی های تجمعی می باشند. در این تحقیق با استفاده از دانش سیستم پویا مدل سازی نگهداری صورت پذیرفته است که در قالب دو نوع استراتژی (سیاست) نگهداری تحت عنوان سیاست ثابت و سیاست متغیر ارائه شده است. هدف از اجرای سیاست متغیر و ثابت به ترتیب، کاهش تعداد خرابی ها و کاهش هزینه چرخه عمر و افزایش بهره وری سیستم می باشد. به منظور تعیین بهترین سیاست نگهداری، در ۶ ماه نخست سال ۹۷ در کارخانه ایکن ساخت پاسارگاد، متغیرهایی نظیر خرابی های تجمعی، هزینه چرخه عمر، قابلیت دسترسی تجهیزات، MTBF، میانگین نرخ شکست، هزینه عملیاتی، هزینه فرصت ازدست رفته، به صورت ماهانه برای هر دو سیاست به دست آمده که راهکارهایی برای اجرای هر سیاست در نظر گرفته شده است. ازآنجایی که بسیاری از سیاست های نگهداری به صورت تحلیلی قابل ردیابی نیستند، یک مدل سیستم پویا از طریق نرم افزار شبیه سازی Vensim به منظور تعیین اثربخش سیاست مناسب نگهداری (ثابت و متغیر) با توجه به متغیرهایی همچون عمر سیستم، تجربه پرسنل نگهداری، برنامه های پیشگیرانه، بحرانی بودن ماموریت و سطح بهبود قطعات / سیستم ارائه شده است.

کلیدواژه ها

پویایی سیستم، بهره وری، هزینه چرخه عمر، خرابی های تجمعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.