بررسی تاثیر انتخاب سطوح بدهی و سررسید بدهی بر رفتار سرمایه گذاری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات نوین کاربردی در مدیریت، اقتصاد و حسابداری، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NASME-3-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صیادی

گروه حسابداری، موسسه آموزش عالی هاتف زاهدان

لاله سردارشهرکی

گروه حسابداری، موسسه آموزش عالی هاتف زاهدان

بهنام مرادخانی ملال

گروه حسابداری، موسسه آموزش عالی هاتف زاهدان

چکیده

سرمایه گذاری فرآیندی است که در آن امکانات مناسبی برای تولید سودآوری مورد استفاده قرار می گیرد. در این راستا ترکیب ساختار سرمایه و ارتباطی که با ثروت سهامداران دارد حائز اهمیت است. بهترین موضوع در ساختار سرمایه تعیین نسبت مطلوبی برای میزان بدهی و سهام است چرا که به طورمستقیم بر ارزش شرکت موثر است. انتخاب بین میزان سرمایه مورد استفاده و یا بدهی به عوامل مختلفی ازجمله تحت تاثیر قرارگرفتن ساختار سرمایه براساس عوامل داخلی بستگی دارد که به منظور افزایش ارزش شرکت انجام میشود. برخلاف پژوهش های قبلی، پژوهش حاضر رویکردی جامع نگر است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سطوح بدهی و سررسید بدهی بر رفتار سرمایه گذاری شرکت های فعال پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی دوره زمانی ۱۳۹۰-۱۳۹۶ است. در این پژوهش از مدل رگرسیون با بکارگیری داده های تابلویی برای بررسی این تاثیر استفاده شده است. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که سطوح بدهی و سررسید بدهی اثر منفی و معناداری بر رفتار سرمایه گذاری شرکت ها دارد که نشان دهنده این موضوع میباشد که سررسید بدهی و سطوح بدهی به عنوان عاملی تلقی می شود که سرمایه گذاری بیش از اندازه شرکت را محدود می- کند. همچنین نتایج نشان میدهد که احتمالا شرکتهایی با بدهی بالا، نخواهند توانست از فرصت های آتی خود استفاده کنند.

کلیدواژه ها

سطوح بدهی، سررسید بدهی، رفتار سرمایه گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.