تولید و کاربرد رنگدانه های کاروتنوئیدی از ضایعات آبزیان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD01_232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم گرجیان

دانشجوی کارشناس ارشد فراوری محصولات شیلاتی

بهاره شعبان پور

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

چکیده

با توجه به نیاز فراوانکارخانجات تولید مواد غذایی به رنگهای خوراکی تولید رنگهای خوراکی با کیفیت و قیمت مناسب ضروری است از طرفی اغلب رنگهای مورد استفاده سنتزی هستند که عوارض و مشکلات فراوانی را ازجمله مسمومیت غذایی حساسیت و دردرازمدت باعث ایجاد سرطان درمصرف کننده می شوند لذا توجه به این معضلات برتری رنگ طبیعی را مشخص می کند ضایعات سخت پوستان از مهمترین منابع رنگدانه کاروتنوئید طبیعی هستند این رنگدانه ها مسئول ایجاد رنگهای قرمز و نارنیجی درانواع سخت پوستان نظیر خرچنگ میگو و لابستر می باشد کاروتنوئید های طبیعی استخراج شده از ضایعات آبزیان جایگزین بسیار مناسبی برای رنگدانه های مصنوعی میب اشند بنابراین راه هایی برای بهینه سازی استخراج این ترکیبات از مواد خام پیشنهاد شده که شامل از آنجا که رنگدانه های کاروتنوئیدی به شکل کاروتنوپروتئین درسخت پوستان وجود دارد استفاده از روش آنزیمی منجر به شکست این پیوند و تولید کاروتنوئید آزاد می شود بنابراین بازده استخراج رنگدانه های کاروتنوئیدی افزیاش می یابد. تخمیر باکتریایی که با کاهشPH درطول مدت نگهداری باعث ثبات رنگدانه و درنتیجه افزایش میزان استخراج می شود.

کلیدواژه ها

ضایعات ـ کاروتنوئید ـ تخمیر باکتریایی ـ مایعات فوق بحرانی ـ انسیلاژ اسیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.