بررسی شواهد ساختاری و مورفوتکتونیکی گسل سروستان در استان فارس
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه یافته های نوین مهندسی معدن و زمین شناسی، دوره: 2، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JNFMEG-2-4_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 423
نویسندگان
دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم زمین
چکیده
گسل سروستان با روند تقریبی شمال غرب- جنوب شرق در ۹۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر شیراز واقع شده است. این گسل باسازوکار امتداد لغز راستگرد همراه با مولفه شیب لغز معکوس یکی از گسل های مهم و پی سنگی در پهنه ساختاری زاگرس چین خورده میباشد. شواهد لرزه ای، ساختاری و مورفوتکتونیکی نشان دهنده فعالیت های جوان این گسل می باشد. در این پژوهش به مطالعه و بررسیتاثیرات منطقه ای و برخی از مهمترین شواهد ساختاری و مورفوتکتونیکی عملکرد گسل سروستان پرداخته شده است. نتایج نشان میدهد که عملکرد گسل سروستان مهمترین عامل در تغییر ارتفاع و توپوگرافی، تغییرات تراز آب زیرزمینی، تغییر ضخامت آبرفت، تغییراتچینه شناسی، تغییر روند محوری تاقدیس احمدی و چرخش تاقدیس گنبدی شکل خرمن کوه در دشت سروستان می باشد.کلیدواژه ها
گسل سروستان، تاقدیس احمدی، تاقدیس خرمن کوه، همگرایی مایلمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.