پتروگرافی شیست های نئوپروتروزوئیک بالایی- کامبرین پایینی در جنوب- غربی زنجان، شمال غرب ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه یافته های نوین مهندسی معدن و زمین شناسی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JNFMEG-2-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم اشرفی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان

جواد ایزدیار

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان

غلامرضا دولتیاری

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان

چکیده

منطقه مورد مطالعه واقع در جنوبغربی زنجان دارای مجموعه ای از سنگ های دگرگونی با منشا پلیتی و ماسه سنگی شامل کلریت شیست ومیکاشیست با میان لایه هایی از کوارتزشیست و کوارتزیت با سن نئوپروترزوئیک بالایی- کامبرین پایینی می باشد که نفوذ توده مونزونیتی خرمدرق با سنترشیاری درون شیست ها موجب تشکیل پورفیروبلاست های شش وجهی کردیریت شده است. با توجه به مطالعات پتروفابریکی دو مرحله دگرشکلی درشیست های منطقه مورد مطالعه قابل تشخیص است. دگرشکلی مرحله اول دارای ماهیت میلونیتی بوده و همزمان با این دگرشکلی، دگرگونی (M(۱ رخ دادهاست و باعث ایجاد کانی های بیوتیت، کلریت، مسکویت و کوارتز شده است. نفوذ توده مونزونیتی خرمدرق با سن ترشیری درون این شیست ها باعث ایجاد دگرگونی مجاورتی (M(۲ پورفیروبلاست های کردیریت شده است. فاز دوم دگرشکلی (D(۲ موجب ایجاد ریزچین بر روی فابریک میلونیتی مرحله (D(۱ و همچنین چرخش پورفیروبلاست های کردیریت شده است.

کلیدواژه ها

شیست های نئوپروتروزوئیک بالایی- کامبرین پایینی، زنجان، توده نفوذی، کردیریت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.