بررسی و تحلیل اختلاف قرائات قرآن کریم از دیدگاه ابن جزری در کتاب النشر فی القرائات العشر
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های نوین در آموزه های قرآن و سنت، دوره: 2، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JMRTQ-2-3_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 277
نویسندگان
کارشناس ارشد علوم قرآنی
استادیار گروه پژوهشی مطالعات قرآنی
چکیده
؛«علم قرائت» از ج مله مهمترین علوم قرآنی است، که تاثیر بسزایی بر ترجمه و تفسیر قرآن گذاشته و اختلاف قرائات در آیاتی از قرآن که اختلاف در کلمات را منجر می شود، بر مبنای آنها نیز تاثیر موثر دارد. ابن جزری یکی از بزرگان علم قرائت در زمان خود بودهن است. وی در رابطه با علم قرائت و شرایط پذیرش قرائت صحیح معتقد است قرائتی صحیح بوده که شرایط سه گانه، صحیح بودن سند، تطابق قرائت با قواعد عربی و تطبیق قرائت با مصحف عثمانی را دارا باشد، که روی مورد سوم بیش از دو مورد قبل تاکید کرده و ه مین امر اسباب مخالفت سایر علماء را با وی فراهم آورده است. در این پژوهش ضمن تبیین مستندات موجود درباره علم قرائات و وضعیت پیدایش قرائت، دیدگاه ابن جزری نیز در رابطه با علم قرائات، شرایط پذیرش قرائات صحیح، منشاء اختلاف قرائات و پیدایش قرائات مختلف را در کتاب "النشر فی القرائات العشر" مورد واکاوی قرار داده ایم. این نوشتار با نگرش توصیفی- تحلیلی انجام پذیرفته و اطلاعات با روش اسنادی- کتابخانه ای جمع آوری شده است.کلیدواژه ها
قرائت، اختلاف قرائات، ابن جزری، النشر فی القرائات العشرمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.