تحلیل خطی و غیر خطی تنشهای مؤثر ناشی از به کارگیری میکروپایلها، مطالعه موردی شالیزارهای شمال ایران

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: 101_3651634916
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین باقری پور

استادیار گروه عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده فنی و مهندسی

سیدمرتضی مرندی

استادیار گروه عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده فنی و مهندسی

مهدی کیوان فر

دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

امروزه به منظور تثبیت و بهسازی زمین‌های سست و افزایش توان باربری آنها، روش‌های بسیار گسترده و متنوعی به کار می‌رود. یکی از مناسبترین روش‌ها، استفاده از میکروپایل‌هاست که کاربرد آن به دلایلی نظیر صرفه‌جویی در زمان، کاهش هزینه‌های اجرایی، مصالح کمتر، امکان تجهیز و حمل سریعتر وسایل جهت اجرای میکروپایل و همچنین کنترل نشست‌ها در سازه‌های حساس در حال افزایش است. این مقاله بر تثبیت و بهسازی شالیزارهای نواحی شمال ایران به منظور عبور دکل‌های خطوط انتقال نیرو با استفاده از این روش تاکید دارد. زمین‌های شالیزاری به لحاظ خصوصیات ژئوتکنیکی و ویژگیهای زمین ساختی، زمین‌هایی سست با توان باربری بسیار کم محسوب می‌شوند و استفاده از میکروپایل‌ها به منظور تثبیت و افزایش ظرفیت باربری زمین‌های این نواحی، مناسب به نظر می‌رسد. بدین منظور، مطالعة موردی در منطقه‌ای در جوار پست 63 کیلوولتی رشت شمالی انجام گرفته است. با تعیین خصوصیات فنی و ژئوتکنیکی لایه‌های خاک مزبور و استفاده از نرم افزار المان محدود ANSYS ، کاربرد میکروپایل مدلسازی و مورد ارزیابی قرار گرفت. در این بررسی، گسترش تنش‌های مؤثر افقی یکبار با فرض رفتار الاستیک و بار دیگر غیر خطی لایه‌های خاک در فاصلة 2 متری از جدار خارجی میکروپایل و توزیع فشار تماسی بین میکروپایل و تودة خاک اطراف آن مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار گرفت

کلیدواژه ها

میکروپایل، تثبیت، بهسازی، المان محدود، تنش، فشار تماسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.