بررسی رابطه بین ارزش نقدی و محافظه کاری حسابداری: نقش سهامداران کنترلی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات اقتصاد، مدیریت مالی و حسابداری، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EMA-4-3_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزیز گرد

استادیار حسابداری دانشگاه پیام نور تهران. ایران

زهرا لطیفی پورتوسروندانی

کارشناس ارشد حسابرسی، پیام نور مرکز تهران غرب. ایران

چکیده

در این مقاله نقش سهامداران کنترلی به عنوان سهامداران اقلیتی که بر رابطه بین شیوه های حسابداری محافظه کار و ارزش وجه نقد نگهداری شده نظارت کرده و یا در آن اعمال نظر می کنند، مورد بررسی قرار می گیرد. این مسئله به ویژه در کشورهایی مانند تایوان که تعداد زیادی از شرکت ها، سهامداران متمرکز شده دارند، اهمیت فراوانی می یابد. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهند که محافظه کاری حسابداری، ارزش وجه نقد نگهداری شده را افزایش می دهد که با یافته های حاصل از کار انجام شده توسط لوئیس و همکاران (۲۰۱۲)، سازگاری دارد. علاوه بر این، یافته های تحقیق، هر دو فرضیه H۲a و H۲b که مربوط به درصد مدیران وابسته به کنترل (درصد وابستگی مدیران به سهامداران کنترل)، مشکلات نمایندگی و بحران های مالی است را تائید و پشتیبانی می کنند. به طورکلی، اثر انگیزشی سهامداران کنترلی، (فرضیه H۲b) در سطح نسبتا پایینی از وابستگی مدیران، تائید می شود، درحالی که اثر استحکام سهامداران کنترلی (فرضیهH۲a ) در سطح نسبتا بالایی از وابستگی مدیران، پشتیبانی شده و مورد تائید قرار می گیرد. علاوه بر این، اثر استحکام هنگامی که یک شرکت از مشکلات نمایندگی طی دوره بحران مالی رنج می برد، تشدید می شود. این مطالعه به ادبیات مربوط به تاثیر محافظه کاری حسابداری بر ارزش وجوه نقد در حضور سهامداران کنترلی یا درصورت عدم حضور آن ها، کمک شایانی می کند.

کلیدواژه ها

محافظه کاری حسابداری، ارزش نقدی، سهامداران کنترلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.