بررسی تاثیر نانو ذره اکسید منیزیم بر تغییرات مرفولوژی سلول های پنوموسیت ریه موش صحرایی در محیط in vitro

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TKJ-5-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل برخورداری

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

سید محمد جعفری

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

سیدحسین حکمتی مقدم

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

بمانعلی جبالی

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران

منصور اسماعیلی دهج

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

مینا پوررجب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

محسن عسکرشاهی

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

مرضیه نورانی

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

بابک فضلی

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

چکیده

مقدمه: مشاهده مستقیم رفتار سلول های زنده مستلزم انجام آزمایش در خارج از بدن به صورت in-vitro و یا ex-vivo می باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر نانوذره اکسیدمنیزیم بر روی سلول های پنوموسیت ریه موش صحرایی پس از جداسازی و تعیین مقداری از نانوذره بدون تاثیر، انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی علاوه بر تعیین درصد حیات سلول های جدا شده با روش تریپان بلو، میزان تغییرات ریخت شناسی سلول ها طی مواجهه ۱، ۶ و ۲۴ ساعته با نانو ذرات اکسید منیزیم در غلظت های ۱/۰، ۱، ۱۰، ۱۰۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر با استفاده از میکروسکوپ نوری مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: با توجه به نتایج حاصله پس از تیمار سلول های جداسازی شده با نانو ذره هیچگونه تغییرات مرفولوژی در غلظت های مختلف و زمان های مواجهه ۱ و ۶ ساعت (به استثنای تغییرات مرفولوژی خفیف در غلظت ۱۰۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر و ۶ ساعت مواجهه) مشاهده نگردید. ولی با افزایش مدت زمان مواجهه به ۲۴ ساعت تغییرات مرفولوژی خفیف و شدید در غلظت های ۱۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر و بالاتر مشاهده شد. مقدار NOAEL برای نانوذره مذکور در مواجهه ۶ و ۲۴ ساعت به ترتیب ۱۰۰۰ و ۱۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر تعیین گردید. نتیجه گیری: در این مطالعه مشخص گردید که نانو ذره اکسید منیزیم در غلظت های پایین و مدت زمان مواجهه کوتاه اثر چندانی بر سلول های ریوی ندارد، اما افزایش توام غلظت و مدت زمان مواجهه با نانو ذره اکسید منیزیم باعث تشدید تغییرات مرفولوژی سلول ها شده است.

کلیدواژه ها

Alveolar pneumocytes, Cell isolation, Morphological alteration, MgO nanoparticles, سلول پنوموسیت ریه، جداسازی سلول، تغییرات مرفولوژی، نانو ذره اکسید منیزیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.