ارزیابی میزان مواجهه تنفسی با بنزو آلفا پیرن(Benzo (a) Pyrene) در آسفالتکاران شهر تهران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TKJ-6-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کاکویی

علوم پزشکی تهران

حامد آقائی

علوم پزشکی تهران

جمال الدین شاهطاهری

علوم پزشکی تهران

فریبرز امیدی

علوم پزشکی تهران

صفورا عارفیان

علوم پزشکی تهران

کمال اعظم

علوم پزشکی تهران

شهره رسالتی

دانشگاه علوم پزشکی شاهرود

چکیده

مقدمه: آسفالتکاران با عوامل مخاطره آمیز فراوانی در محیط کار خود از جمله هیدرو کربن های چند حلقه آ روماتیک (PAHs) مواجهه دارند که ممکن است منجر به ایجاد بیماری شغلی در آنها شود. بنزو آلفا پیرن به عنوان یک ماده سرطانزا در انسان از آسفالت داغ متصاعد می شود و آسفالتکاران با آن مواجهه دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی میزان مواجهه تنفسی آسفالتکاران با بنزو آلفا پیرن می باشد. روش بررسی: در این مطالعه از منطقه تنفسی ۴۲ آسفالتکار تحت پوشش شهرداری تهران توسط پمپ نمونه برداری فردی متصل به جاذب XAD-۲ و فیلترPTFE نمونه برداری صورت گرفت. جهت آنالیز نمونه ها از دستگاه HPLC - UV استفاده شد. یافته ها: از مجموع ۴۲ نمونه تهیه شده، در ۷۱ درصد آنها معادل ۳۰ نمونه بنزو آلفا پیرن شناسایی شد. بیشترین میزان مواجهه در بین مشاغل مربوط به شغل کمک فینیشری با میانگین ۸۳/۳۸ و انحراف معیار ۷۴/۱۷ بدست آمد. در هیچ کدام از نمونه های شغل چرب کن بنزو آلفا پیرن مشاهده نشد. با استفاده از آزمون Scheffe تنها میانگین مواجهه شغل کمک فینیشر و راننده غلتک لاستیکی اختلاف معنی داری را نشان داد(P< ۰.۰۳) . نتیجه گیری: نتایج به خوبی حاکی از این واقعیت است که اولا آسفالتکاران با PAHs مواجهه دارند و ثانیا اندازه گیری های نشان داد که میزان مواجهه با بنزو آلفا پیرن در شغل کمک فینشری بیشترین مقدار و در شغل راننده غلتک لاستیکی کمترین مقدار را داشته است. در مجموع میزان مواجهه تنفسی با بنزو آلفا پیرن در آسفالتکاران پایین تر از حد مجاز کشوری ارائه شده می باشد.

کلیدواژه ها

Benzo (a) pyrene, asphalt workers, respiratory exposure, HPLC - UV

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.