بررسی میزان مواجهه عمومی کاربران با امواج مایکروویو ناشی از انواع تلفن همراه متداول

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TKJ-7-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 267
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن علی آبادی

hamadan university of medical sciences

حسنا حاتمی

hamadan university of medical sciences

مژگان اردستانی

hamadan university of medical sciences

مریم فرهادیان

hamadan university of medical sciences

چکیده

چکیده:‎ مقدمه: باتوجه به افزایش نگرانی‎های عمومی در خصوص عوارض جسمی و روانی امواج بر سلامت کاربران تلفن‎های همراه ، هدف از این پژوهش بررسی میزان امواج مایکروویو ساطع شده از انواع تلفن‎های همراه متداول در سطح کشور در وضعیت‎های کاربری مختلف می باشد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی میزان امواج مایکرویو ساطع شده از انواع مدل‎های در دسترس تلفن همراه در وضعیت‎های کاربری دریافت تماس، برقراری ارتباط، مکالمه، دریافت پیام کوتاه و بلوتوث با استفاده از دستگاه سنجش امواج مایکروویو مدل HI ۲۲۰۰ شرکت Holaday مطابق با روش استاندارد C ۹۵.۳ اندازه گیری شد. میزان کارایی حفاظت دهی امواج پوشش‎های محافظ تلفن همراه متداول نیز در وضعیت برقراری تماس مورد بررسی قرار گرفت. یافته‎ها: شدت امواج مایکروویو حاصل از تلفن‎های همراه در زمان برقراری تماس μW/cm۲۶/۳۱ ±۴/۵۱ و در حین مکالمه μW/cm۲۹/۳۰ ±۷/۴۲ و در حالت دریافت پیام μW/cm۲۱/۷ ±۶/۸ و در حالت بلوتوث μW/cm۲۲/۰±۳/۱ بود. که در تمامی حالت‎ها پایین تر از حد مجاز قرار داشت. بین میزان امواج تلفن‎های همراه در حین مکالمه با شرکت‎های سازنده تلفن اختلاف معنی داری وجود نداشت )۰۵/۰(Pvalue> . بین نرخ جذب ویژه و میزان امواج مایکروویو تلفن‎ها ارتباط معنی داری وجود داشت(۰۱/۰> Pvalue) نتیجه گیری: هر چند شدت امواج مایکروویو تلفن‎های همراه متداول پایین تر از حدود مجاز توصیه شده قرار داشت، با این حال با توجه به عدم دستیابی به شواهد قطعی در خصوص اثرات امواج بر انسان ، لزوم اطلاع رسانی عمومی در خصوص مخاطرات امواج ،کاهش مدت زمان مکالمه های روزانه تا حد ممکن و منطقی و استفاده از پوشش‎های محافظ استاندارد توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

Cell Phone, Microwave Radiation, Public Exposure, تلفن همراه, امواج مایکروویو, مواجهه عمومی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.