بررسی شرایط کاری موثر بر عملکرداپراتور(CPCs) و تعیین احتمال خطای کلی توسط تکنیک CREAMفازی (یکی از مناطق عملیاتی شرکت انتقال گاز)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TKJ-7-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه کیانی

science & research branch,azad university,tehran,iran

توفیق الهویرنلو

science & research branch,azad university,tehran,iran

ایرج محمدفام

university of medical sciences of hamedan

چکیده

چکیده: زمینه و هدف:با وجود اتوماتیک شدن و به روز شدن بخش های مختلف صنعتی هنوز، انسان نقش مهمی را در بخش های مختلف طراحی، تعمیرات و عملیات و نظارت هر سیستم بازی می کند. تمام فعالیت های انجام شده در این بخش ها، تحت تاثیر شرایط کاری ویژه یا موقعیت های کاری قر ار دارد که در واقع با هم تشکیل مجموعه سه تایی MTO (انسان، تکنولوژی و سازمان) را می دهند. (Dougherty ) لذا به منظور کاهش خطای انسانی وارتقای وضعیت ایمنی ، شناسایی و ارزیابی این شرایط، بعنوان یک ضرورت محسوب می شود. روش کار:مطالعه حاضر ،یک مطالعه مورد پژوهی توصیفی- تحلیلی است که در اتاق کنترل و بخش تعمیرات و نگهداری یکی از مناطق عملیاتی شرکت انتقال گاز،انجام شده است.برای انجام پژوهش در ابتدا به شناسایی مشاغل بحرانی پرداخته سپس پرسشنامه ای برای ارزیابی شرایط کاری موثر بر عملکرد(CPCs) تهیه نموده و بعد از فازی کردن آن با استفاده از روش اولیه CREAM فازی شده کنترل های محتمل کاربر و احتمال کلی خطای شناختی برای مشاغل تعیین گردید. نتایج:بر اساس نتایج روش اولیه CREAM فازی، برای کلیه وظایف نوبتکار،سرپرست نوبتکار ،نوبتکار ارشد و تعمیرات نوع سبک کنترلی تاکتیکی تعیین گردید. نتیجه گیری:با توجه به روش اولیه CREAMفازی، عواملCPCs مرتبط با بهبود اطمینان عملکردشامل شرایط کار،زمان در دسترس برای انجام کار،قابلیت دسترسی به روشها و برنامه ها می باشد که باعث ایجاد سبک کنترلی تاکتیکی می گردد، با توجه به نتایج حاصل در این مطالعه هیچکدام از عواملCPCsباعث کاهش عملکرد اطمینان اپراتور نشدند.

کلیدواژه ها

(CPCs), performance reliability, human error, fuzzy CREAM technic, شرایط کاری موثر بر عملکرد(CPCs), قابلیت اطمینان عملکرد, خطای انسانی, تکنیک CREAMفازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.