اولویت بندی ریسک خطرات مربوط به بیمار در واحدهای درمانی با مدل تحلیل سلسله مراتبی مطالعه موردی یک بیمارستان آموزشی–درمانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TKJ-8-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زارع زاده

shahid sadoughi university of medical sciences

مهدی رعدآبادی

shahid sadoughi university of medical sciences

فتانه شاطرزاده

shahid sadoughi university of medical sciences

سمیه عابدینی

shahid sadoughi university of medical sciences

سوگند تورانی

shahid sadoughi university of medical sciences

چکیده

مقدمه: خطرات ایمنی بیمار، یکی از مهم ترین چالش های نظام سلامت تمام کشورها محسوب می شود که تضمین ایمنی بیمار را به خطر می اندازد. لذا شناخت این خطرات و اولویت بندی آنها به منظور تدوین سیاست های مداخله ای باید مورد توجه قرار گیرد. روش بررسی: پژوهش توصیفی-مقطعی حاضر، در سال ۱۳۹۴، در کلیه بخش های درمانی یک بیمارستان آموزشی-درمانی به انجام رسید. گردآوری اطلاعات، از طریق مصاحبه با ۲۵ نفر از مسئولین بالینی بیمارستان و رابطین ایمنی بیمار در بخش های درمانی و توزیع پرسشنامه انجام گرفت. تحلیل داده ها به کمک روش تحلیل سلسله مراتبی((AHP و با استفاده از نرم افزار ۱۱ Expert Choice صورت پذیرفت. نتایج: در بین مخاطرات بخش داخلی، نیدل استیک شدن پرسنل، بالاترین اولویت(۲۳۱/۰) و گرافی اشتباه از بیمار، پایین ترین اولویت(۰۲۸/۰) را کسب نمود. در بین مخاطرات بخش مراقبت ویژه، جراحی و اتاق عمل، بالاترین اولویت به ترتیب مربوط به عدم کنترل سطح هوشیاری بیماران(۳۱۶/۰)، عدم کنترل دقیق بیماران بعد از عمل جراحی(۱۹۹/۰) و ترانسفوزیون خون اشتباه(۲۰۹/۰) بود. نتیجه گیری: با توجه به نقش کارکنان در کاهش خطرات مورد اشاره، باید آموزش های تئوری و عملی کارکنان در خصوص روش های ارزیابی خطر صورت گیرد و چک لیست تزریق و جراحی ایمن توسط آنها اجرا و از سوی مسئول ایمنی بیمار مورد پایش قرار گیرد. همچنین سیستم یکپارچه ثبت و گزارش خطا برای شناسایی رخدادها انجام گیرد.

کلیدواژه ها

Patient Safety Incidents, Hospitals, Analytical Hierarchy Process(AHP), پیامد رویداد بیمار, بیمارستان, تحلیل سلسله مراتبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.