بررسی فعالیت الکتریکی عضلات کاربران در حین کلاچ گیری به روش الکترومیوگرافی در تراکتورهای متداول ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TKJ-8-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین نیکخواه

Ferdowsi University of Mashhad

باقر عمادی

Ferdowsi University of Mashhad

مهدی خجسته پور

Ferdowsi University of Mashhad

سیدرضا عطارزاده حسینی

Ferdowsi University of Mashhad

مهدی مهجور

Ferdowsi University of Mashhad

چکیده

مقدمه: با توجه به شرایط نامناسب کاری کاربران ماشین های کشاورزی، انجام مطالعاتی با هدف بهبود وضعیت ارگونومیک کار با این ماشین ها ضروری است. بر این اساس، هدف از این مطالعه، مقایسه ارگونومیک کلاچ تراکتورهای MF۲۸۵ و MF۳۹۹ با ثبت فعالیت الکتریکی عضلات به روش الکترومیوگرافی بود. روش بررسی: تعداد افراد مورد بررسی ۲۵ نفر می باشد. عضلات مورد بررسی نیز، شش عضله دوقلو داخلی، دوقلو خارجی، پهن داخلی، پهن خارجی، کوادراتوس لومباروم و تراپزیوس بودند. فعالیت الکتریکی عضلات در فواصل زمانی ۳۰ ثانیه قبل از کلاچ گیری، در طی ۶۰ ثانیه کلاچ گیری و ۶۰ ثانیه استراحت پس از کلاچ گیری، ثبت شدند. نتایج: نتایج نشان داد که عضلات پهن داخلی و دو قلو داخلی با نسبت RMS فعالیت الکتریکی در طی ۶۰ ثانیه کلاچ گیری نسبت به قبل از آن، به ترتیب ۱۶/۶ و ۸۲/۲ تحت تنش بیشتری در هنگام کلاچ گیری تراکتور MF۲۸۵ قرار گرفتند. عضله های پهن داخلی و دوقلو خارجی نیز در هنگام کلاچ گیری تراکتور MF۳۹۹ تحت تنش بیشتری قرار داشتند. در تمامی عضلات، غیر از عضله دو قلو خارجی، نسبت فعالیت الکتریکی عضلات در هنگام کلاچ گیری تراکتور MF۲۸۵ بیشتر از تراکتور MF۳۹۹ بود. نتیجه گیری: در نتیجه، کاربران تراکتور MF۲۸۵ و به طور کلی دو عضله پهن داخلی و دو قلو داخلی، در هنگام کلاچ گیری تحت تنش بیشتری قرار گرفتند. همچنین این دو عضله در مدت زمان طولانی تری پس از کلاچ گیری نسبت به سایر عضلات به حالت ریکاوری بازگشتند.

کلیدواژه ها

Ergonomic, Muscle, Tractor, RMS ratio, ارگونومیک, عضله, تراکتور و نسبت RMS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.